Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
- eu scot bani pe dividende din firma
- sotul meu nu este angajat si este co-asigurat la sanatate prin mine
La Casa de Sanatate a semnat o declaratie ca nu are alte venituri.
Avand eu venituri din dividende, iar el fiind co-asigurat, se poate considera implicit ca are si el venituri?
Intreb pentru ca sa nu fie o contradictie cu acea declaratie pe care a dat-o la Casa de Sanatate.
Multumesc anticipat!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa nu apara asociat in firma. Adica venitul din dividende a fie doar pentru srl-ul unde doar dumneavoastra sunteti asociat unic. Firma va depune declaratia 205 in care apar clar cu nume, cnp, ce venit sub forma de dividende a primit in anul anterior si ce impozit a platit la stat pentru fiecare asociat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.