avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte intre salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte intre salariati

Buna ziua!
Lucrez la o institutie publice si de cateva zile sunt pusa in situatia sa asist la niste conflicte foarte urate intre niste salariati.
Exista vreo lega care sa reglementeze conflictele „morale“ intre salariati?
Pot fi trasi la raspundere din punct de vedere disciplinar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 11:16, 22 Mai 2009
In conditiile enuntate de d-voastra, salariatii raspund conform prevederilor Codului Muncii, CIM si Regulamentului de Ordine Interioara.
Pentru inceput pot fi sanctionati cu avertisment scris, mai apoi...se va vedea ce trebuie facut in cazul in care conflictul nu se stinge. Conducerea dispune.
LEGEA nr. 477 din 8 noiembrie 2004
privind Codul de conduita a personalului contractual din autoritatile si institutiile public
ART. 12
Cadrul relatiilor in exercitarea atributiilor functiei
(1) In relatiile cu personalul contractual si functionarii publici din cadrul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si cu persoanele fizice sau juridice, angajatii contractuali sunt obligati sa aiba un comportament bazat pe respect, buna-credinta, corectitudine si amabilitate.
(2) Personalul contractual are obligatia de a nu aduce atingere onoarei, reputatiei si demnitatii persoanelor din cadrul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si ale persoanelor cu care intra in legatura in exercitarea functiei, prin:
a) intrebuintarea unor expresii jignitoare;
b) dezvaluirea aspectelor vietii private;
c) formularea unor sesizari sau plangeri calomnioase

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea morala la locul de munca marselina marselina As dori să imi spuneti , in calitate de functionar publoic, cui mă adrese in primul rand in momentul in care simt ca sunt hartuit la locul de muncă? (vezi toată discuția)
Suspendare cim pe durata campaniei electorale Candidat008 Candidat008 Buna ziua! Un angajat contractual de la o Primarie, trebuie sa-si suspende contractul de munca daca doreste sa candideze pentru functia de Primar? Daca da, cu ... (vezi toată discuția)
Raspundere disciplinara - - As dori sa stiu daca un consilie juridic angajat la o institutie de stat poate fi bagat intr-o comisie de disciplina,si cercetat disciplinar si daca da care ar ... (vezi toată discuția)