avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renunţare la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renunţare la custodie

Bună seara,

Există posibilitatea ca unul dintre părinţi să poată renunţa la custodia copiilor minori fără a divorţa de soţ/soţie?

Vă mulţumesc,

Gheorghe Floroiu
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
GheorgheFloroiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:28, 20 Septembrie 2014
I s-a zis o aiureala din pacate.
Ce varsta au copiii, fete, baieti ?
Fiica are 14 ani, iar fiul între 9 şi 11.

Asta i-am spus şi eu, însă pentru a fi sigur am consultat şi Codul civil şi am zis să cer şi părerea unor specialişti.

cam ciudat sa nu stapanesti situatia cand e vb de copii de varsta asta, cred ca nu are putere de convingere :)
Copiii locuiesc cu parintii lor, ar putea sa apeleze la instanta sa ceara intoarcerea copiilor de la persoane care ii tin fara drept, vor fi chemati bunicii , vor fi ascultati copii, se va vedea unde e problema.. Poate si copiii au motivele lor.
pana la instanta, poate cere ajutor si la dgaspc.
Într-adevăr, au şi copiii motivele lor: tatăl este mai sever, îi ţine mai din scurt, le verifică temele şi nu îi lasă în voia lor, pe când la bunici fac tot ce le trece prin minte.
I-am explicat că are şi posibilitatea de a apela la DGASPC, acum rămâne la latitudinea lui.

Vă mulţumesc pentru ajutor.

Gheorghe Floroiu
Ati mentionat ca si mama ii influenteaza pe copii , deci nici mama nu face echipa cu tatal din cate inteleg , pt. a aduce copii acasa si pt. a stabili niste reguli de comportament. Probabil ca de aici si problema. Ar fi bine ca parintii sa se hotarasca ce vor in ceea ce-i priveste si apoi sa rezolve indisciplina copiilor. Copii chiar nu au varste "imposibile" pot fi indrumati , dar si struniti. Ce va face cu ei cand vor fi adolescenti , si atunci chiar e dificila comunicarea?
Mai multa fermitate din partea domnului nu ar strica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire TIuliana TIuliana Am fost căsătorită, din căsătorie au rezultat doi copii, iar custodia este comuna, copiii sunt minori. Copiii locuiesc la adresa mea , la mama. Bunica ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)