avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Penalizari ANAF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Penalizari ANAF

Buna ziiua!

In anul 2009 m-am angajat cu carte de munca ca agent vanzari la o societate comerciala.
In afara salariului am primit si comision din vanzari,
Pentru a putea ridica comisionul a fost necesar sa imi infiintez PFA
In afara comisionului am primit din partea societatii si cei 16% (impozit)
Pana aici toate bune si frumoase :)

In martie 2010 am suspendat PFA-ul pentru ca am intrat in cresterea copilului. In acelasi timp am ramas dator la ANAF (datorie pe care o recunosc)
Intrebari:
Totusi ANAF mi-a calculat si CAS 5% - este corect acest lucru? Poate fi contestat cu succes in instanta?
Pana la ce nivel pot ajunge penalizarile?
Penalizarile pot depasi in valoare baza de calcul ?

Multumesc anticipat.
Catalin
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
catalin_next, utilizator

Alte discuții în legătură

Modalitatea de plata a comisionului madalin patrascu madalin patrascu Sunt angajat la un magazin de mobila si deci lucrez in vanzari, patronul m-a rugat sa caut o metoda legala prin care sa ma poata plati.Va rog daca se poate ... (vezi toată discuția)
Tva impus din oficiu baboska baboska Încerc să prezint problema pnctual: 1. Societate înregistrată cu perioada fiscală trimestrială, în iulie 2009 comite o eroare materială în D300 (pe ... (vezi toată discuția)
Legea12/1990republicata in 2009 e_florin e_florin Buna ziua, As dori sa stiu care este termenul limita pentru depunerea declaratiei, daca declaratia se depune si in cazul cand nu exista vanzari (dar sa dau ... (vezi toată discuția)