avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legea12/1990republicata in 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legea12/1990republicata in 2009

Buna ziua,
As dori sa stiu care este termenul limita pentru depunerea declaratiei, daca declaratia se depune si in cazul cand nu exista vanzari (dar sa dau nota pentru acest lucru)in cazul meu nu exista vanzari.mai e cazul sa depun declaratia ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 09:52, 26 Noiembrie 2009
e_florin a scris:

Buna ziua,
As dori sa stiu care este termenul limita pentru depunerea declaratiei, daca declaratia se depune si in cazul cand nu exista vanzari (dar sa dau nota pentru acest lucru)in cazul meu nu exista vanzari.mai e cazul sa depun declaratia ?
Va multumesc anticipat

S-a depasit de ceva vreme termenul limita al depunerii declaratiei , insa intrebarile in cazul Dmv sunt : ce domeniu de activitate aveti?..cand ati infintat societatea ?..in functie de aceste raspunsuri , va pot oferi raspunsul asteptat.
Mult succes ,
societatea este infiintata in 2001 acum are ca obiect de baza inchirieri(de 2ani)
multumesc anticipat
CECCAR Suceava a facut o adresa catre GF Suceava in acest sens.Raspunsul a fost ca nu este necesara depunerea declaratiilor deoarece preturile au fost liberalizate.
Va multumesc pentru raspuns dar eu va intreb daca a fost republicata inMOnr 291/05.05.2009 o ignoram?????????? daca da ce tara si a cui suntem?
Interpretand strict textul legii, eu am inteles asa:

* trebuie depusa declaratia doar pentru comert in ce priveste adaosul comercial si pentru servicii in ce priveste comisionul, acolo unde este cazul. Daca ar fi sa luam in considerare sintagma “protejarea populatiei” din titlul legii, as zice chiar numai comert cu amanuntul. Pentru servicii, conceptul de adaos comercial nu are sens. Are insa sens conceptul de comision, cum ar fi in cazul agentiilor de turism sau al agentiilor imobiliare.
* trebuie depusa declaratia “inainte de aplicarea” adaosurilor comerciale, adica inainte de activitatea de comert propriu-zisa. Termenele de 31 Mai sau 5 Iunie (30 de zile de la republicare), care s-au mai vehiculat, nu au nici un sens, legea a fost in vigoare mereu, republicarea ei nu o face mai mult sau mai putin valida.

Deci, daca nu ati avut vanzari inca, nu ati depasit termenul de depunere. Depuneti acum, si va recomand o valoare maxima a adaosului comercial foarte generos, gen 1000%. E posibil ca in cazul unor produse cu valoare mica, pe care le cumparati en-gross si le vindeti en-detail, gen suruburi, piulite, pungi, etc, la un calcul sa va iasa un ados comercial foarte mare. In cazul asta, daca depasiti pragul maxim declarat, sunteti pasibil de amenda.

Model declaratie:
ANTET_FIRMA

DECLARATIE
privind adaosul comercial practicat

Subsemnatul, ______________ , administrator al SC _________________ SRL, cu sediul in _______________________________________________, declar pe propria raspundere, in conformitate cu prevederile legii 12/1990, republicata, ca societatea practica un adaos comercial intre 0 si ____ %, si comisioane intre 0 si ____ %.

Administrator,
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Imago Expert Consult SRL, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
declarare adaos comercial la finantecf.legea12/90 republicara lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, modificare noua la lg12? poate ma lamureste cineva la aceasta problema: este obligat ad.torul sa depuna la finante o notificare cu privire ... (vezi toată discuția)
Urgent-declarare adaos comercial vlad.aurelia vlad.aurelia Buna ziua, Iata vin cu o noua problema .Unde si cand trebuie declarat adaosul comercial practicat de o societate comerciala? Care este baza legala ?Va rog ... (vezi toată discuția)