avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparat casa = teapa. Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparat casa = teapa. Ce pot face?

Buna ziua.
Am cumparat in 2012 o casa cu credit "prima casa". Casa mi-a fost prezentata ca fiind constructie recenta (2005-2006). Intre timp au inceput sa apara mici probleme si am vazut urmatoarele:
1. In " Proiect in faza P.A.C. " pt acest imobil scrie ca intre parter si mansarda "planseu de 12cm grosime realizat din b.a." , dar in realitate sunt grinzi de lemn si scandura.
2. Pe balcon erau 2 straturi de gresie ( unul mai vechi si apoi unul mai nou peste cel vechi). Balconul a cazut intro noapte.
3.Pe terasa sunt 2 straturi de gresie ( tot asa unul peste altul) si se infiltreaza apa.
4.Instalatia de curent electric nu respecta nici o reglementare : adica sarmele sunt puse direct peste scanduri de lemn fara a fi bagate in nici un fel de tuburi (nici de plastic nici de metal)
Intrebarea este ce pot face ca sa imi diminuez paguba?
Nerespectarea proiectului este sau nu fapta penala?
Cel mai recent răspuns: Mircea2323 , utilizator 08:42, 3 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de raspuns. Nu stiu cum este incadrarea juridica si asa mai departe , dar parerea mea este ca se poate vorbii de vicii ascunse cand sunt chestii mici , nu cand vinzi magarul ca fiind cal. Faptul ca aceasta casa este cu grinzi de lemn in loc sa fie conform proiect cu polaca de beton este fapta penala ? Nu ar trebui ca aceasta sa fie o chestiune de care sa se ocupe politia si procuratura?
Nu stiu cum sunt incadrate aceste chestiuni. Eu unul o vad ca o inselatorie. II soui omului ca ii vinzi ceva si ii vinzi altceva.
Despre un caz civil se poate vorbi in mod sigur daca a cazut balconul.

Pentru a fi caz penal este nevoie de mult mai mult...
Puteti depune plangere penala la politie.
Aveti dreptul de a va angaja si avocat dar sa o faceti inca din momentul redactarii plangerii penale doarece in caz contrar nu cred ca exista sanse sa fie vorba de o fapta penala.

Mai intai insa mergeti sa consultati avocatul si nu sa mergeti sa ii platiti redactarea plangerii fara sa stie despre ce este vorba ca nu o poate face.
Se plateste mai intai consultatia juridica si apoi redactarea plangerii si numai daca exista elemente suficiente pentru a se ajunge la concluzia ca exista o infractiune in mod rezonabil vorbind...
Daca acea casa a fost cumparata cu credit "prima casa" nu a fost evaluata de un specialist? Din cate stiu eu nu se da creditul fara o evaluare.

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil LucaMoise LucaMoise Descoperire vicii ascunse imobil dupa semnarea unui ante-contract. Buna seara. In luna mai am vizionat impreuna cu reprezentantul unei agentii imobiliare ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare chrisss81 chrisss81 Spuneti mi si mie va rog in cazul in care se achizitioneaza un apartament iar dupa vanzare cumparare se observa ca starea lui este diferita fata de momentul in ... (vezi toată discuția)