avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparat casa = teapa. Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparat casa = teapa. Ce pot face?

Buna ziua.
Am cumparat in 2012 o casa cu credit "prima casa". Casa mi-a fost prezentata ca fiind constructie recenta (2005-2006). Intre timp au inceput sa apara mici probleme si am vazut urmatoarele:
1. In " Proiect in faza P.A.C. " pt acest imobil scrie ca intre parter si mansarda "planseu de 12cm grosime realizat din b.a." , dar in realitate sunt grinzi de lemn si scandura.
2. Pe balcon erau 2 straturi de gresie ( unul mai vechi si apoi unul mai nou peste cel vechi). Balconul a cazut intro noapte.
3.Pe terasa sunt 2 straturi de gresie ( tot asa unul peste altul) si se infiltreaza apa.
4.Instalatia de curent electric nu respecta nici o reglementare : adica sarmele sunt puse direct peste scanduri de lemn fara a fi bagate in nici un fel de tuburi (nici de plastic nici de metal)
Intrebarea este ce pot face ca sa imi diminuez paguba?
Nerespectarea proiectului este sau nu fapta penala?
Cel mai recent răspuns: Mircea2323 , utilizator 08:42, 3 Martie 2015
Daca banca era recomandata de vanzator, atunci e clar ca e teapa. Daca a ales singur cumparatorul, atunci avea obligatia El in primul rand sa mearga cu un specialist care sa confirme daca merita sau nu cumparata casa. La Prima Casa din cate stiu nu vine nici un evaluator. La alte tipuri de credite se verifica doar daca se incadreaza la nivelul creditului, nicidecum structura, finisajele, etc.
Pt. orice tip de credit ipotecar , imobiliar , tip "prima casa" se fac evaluari , cu specialisti pusi la dispozitie pe o lista / agreati , de banca . Platite de clienti. Cred ca r trebui sa cereti de la banca acest raport de evaluare prin care au considerat ca imobilul este ok. In plus , daca in acte scrie una si in realitate este alta , e vorba de o inselatorie.
Casa a fost cumparata cu credit "prima casa" de la banca unde aveam cardul de salarii. Inainte de cumparare am platit un evaluator agreat de banca pt evaluare si inca pe cineva pt a realiza verificarea termica .
Nu mi se pare legal ca o casa construita recent si intabulata sa nu respecte proiectul absolut deloc:
' In " Proiect in faza P.A.C. " pt acest imobil scrie ca intre parter si mansarda "planseu de 12cm grosime realizat din b.a." , dar in realitate sunt grinzi de lemn si scandura.' ! Nu este nimic ilegal in asta?
Buna ziua,
Intradevar este ilegal ceea ce vi sa intamplat, in aceasi situatie nefericita sunt si eu. Undeva in 2010 am achizitionat o casa tot prim PPC, casa mi-a fost prezentata ca fiind casa din beton, insa dupa ce am cumparat casa, in acte apare ca este din beton dar persoana de la care am cumparat casa, imi spune ca nu crede ca ma deranjeaza daca casa este din lemn si in acte din beton, ca la urma urmei asta o sa fie viitorul casele din lemn. Stau si ma intreb, daca in acte exista un lucru iar in realitate alt lucru, nu este o problema? totusi asigurarea casei este facuta pentru beton, eu nu am garantia ca lemnul a fost tratat...o sumedenie de vicii. In aceasta situatie daca eu vreu sa vand casa, ce fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil LucaMoise LucaMoise Descoperire vicii ascunse imobil dupa semnarea unui ante-contract. Buna seara. In luna mai am vizionat impreuna cu reprezentantul unei agentii imobiliare ... (vezi toată discuția)
Modificari majore a planului unei case prin dispozitie de santier de catre constructor Bogdan.Onica Bogdan.Onica Buna seara, Ma numesc Bogdan, iar impreuna cu sotia mea recent am facut primii pasi pentru achizitionarea unei case. Astfel, am semnat impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)