avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinerea la sursa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinerea la sursa

In anul 2010-2011 am avut contract de munca in societatea pe care o administrez.
Anul 2011 a fost un an nefast pentru firma mea, nu am avut activitate, cifra de afaceri "0".
Nu am anulat contracul de munca, l-am mentinut pana la sarsitul anului 2011 deoarece am vrut sa ma angajez la o alta firma, o intrerupere in activitate si varsta (peste 50 ani) mi-ar fi anulat orice sansa de a ma angaja.
Firma a acumulat datorii la bugetul asigurarilor de 2.600 roni.
De asemena am de recuperat TVA (am platit mai mult) 1.800 roni.
In luna august am fost chemat la politie pentru dosar penal, obiectul fiind neplata datoriilor la bugetul de stat al asigurarilor.
Am platit suma de 800 roni si pentru cealalta parte pana la 2600 roni, adica 1800 roni am depus cerere de recuperare/compensare la ANAF.
Functionarii de la ANAF mi-au spus ca-mi vor solutiona cererea dar trebuie confirmare unui control fiscal pentru certificarea sumei de recuperat.
Organul de ancheta (politia) nu vrea sa ia in calcul actiunea de recuperare, si nici nu asteapta finalizarea controlului fiscal (care nici nu a inceput).
Sociatatea mea chiar daca a avut o activitate modesta si a fost pe "0"in ultimii ani are actele la zi cu toate declaratiile depuse la termen si corect.
Ce se poate intampla in acesta situatie?
Ce ma sfatuiti sa fac?
P.S. Un raspuns urgent mi-ar fi de mare folos, intrucat nu mai pot amana ancheta de la politie.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 09:40, 21 Septembrie 2014
Solicitati sa se consemneze in procesul verbal incheiat la politie disponibilitatea Dvs. de a achita datoriile, cu mentiunea ca aveti de primit sume de la ANAF, reprezentand tva de rambursat. Daca nu ar fi bunavointa din partea agentului de politie sa faca acest "gest", care, dealtfel, ar fi obligatoriu, formulati o precizare in scris catre politie, indicati nr. dosarului de cercetare si aratati situatia asa cum este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal neplata asigurarilor sociale. minartmedia minartmedia In anul 2010-2011 am avut contract de munca in societatea pe care o administrez. Anul 2011 a fost un an nefast pentru firma mea, nu am avut activitate, cifra ... (vezi toată discuția)
Cum pot da statul roman in judecata onesimplecitizen onesimplecitizen Am o firma din 1993. Toate bune si frumoase pana in 2011 cand am plecat din tara. La acea data firma avea datorii la stat de 4000 RON si TVA de recuperat de ... (vezi toată discuția)
Pfa (poprire pe suma datorata) B0gdan84 B0gdan84 Buna ziua, In anul 2008 mi-am infintat un PFA pentru servicii IT. PFA pe care l-am suspendat in 2010 pentru o perioada de 3 ani si dupa terminarea ... (vezi toată discuția)