avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dosar penal neplata asigurarilor sociale.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dosar penal neplata asigurarilor sociale.

In anul 2010-2011 am avut contract de munca in societatea pe care o administrez.
Anul 2011 a fost un an nefast pentru firma mea, nu am avut activitate, cifra de afaceri "0".
Nu am anulat contracul de munca, l-am mentinut pana la sarsitul anului 2011 deoarece am vrut sa ma angajez la o alta firma, o intrerupere in activitate si varsta (peste 50 ani) mi-ar fi anulat orice sansa de a ma angaja.
Firma a acumulat datorii la bugetul asigurarilor de 2.600 roni.
De asemena am de recuperat TVA (am platit mai mult) 1.800 roni.
In luna august am fost chemat la politie pentru dosar penal, obiectul fiind neplata datoriilor la bugetul de stat al asigurarilor.
Am platit suma de 800 roni si pentru cealalta parte pana la 2600 roni, adica 1800 roni am depus cerere de recuperare/compensare la ANAF.
Functionarii de la ANAF mi-au spus ca-mi vor solutiona cererea dar trebuie confirmare unui control fiscal pentru certificarea sumei de recuperat.
Organul de ancheta (politia) nu vrea sa ia in calcul actiunea de recuperare, si nici nu asteapta finalizarea controlului fiscal (care nici nu a inceput).
Sociatatea mea chiar daca a avut o activitate modesta si a fost pe "0"in ultimii ani are actele la zi cu toate declaratiile depuse la termen si corect.
Ce se poate intampla in acesta situatie?
Ce ma sfatuiti sa fac?
P.S. Un raspuns urgent mi-ar fi de mare folos, intrucat nu mai pot amana ancheta de la politie.
Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 22:37, 19 Septembrie 2014
Aveti un raspuns in scris de la ANAF ?

Ati depus la Politie copia documentului de plata a sumei de 800 lei?
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
De la ANAF am numarul de inregistrarea al cererii recuperare/compensare in care este specificat explicit obiectul cererii si valoarea de receperat/compensat.
Folosesc termenul (recuperare/compensare) deoarece inspectorul de la ANAF mi-a spus ca procedura este de recuperare dupa care urmeaza compensarea).
Iar la politie am depus copia dupa documentul de plata a sumei de 800 roni.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
minartmedia, utilizator
Raportat la experienta cabinetului nostru in astfel de spete, organele penale vor avea in vedere faptul ca la acest moment nu aveti o datorie, intrucat statul este cel care poate efectua compensarea pt a ramane pe 0. Totodata suma de achitat este modica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea la sursa minartmedia minartmedia In anul 2010-2011 am avut contract de munca in societatea pe care o administrez. Anul 2011 a fost un an nefast pentru firma mea, nu am avut activitate, cifra ... (vezi toată discuția)
Cum pot da statul roman in judecata onesimplecitizen onesimplecitizen Am o firma din 1993. Toate bune si frumoase pana in 2011 cand am plecat din tara. La acea data firma avea datorii la stat de 4000 RON si TVA de recuperat de ... (vezi toată discuția)
Compensare haiducu haiducu am tva de recuperat si impozit pe profit de plata. pot compensa tva-ul cu impozitul (vezi toată discuția)