avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot da Statul Roman in judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot da Statul Roman in judecata

Am o firma din 1993. Toate bune si frumoase pana in 2011 cand am plecat din tara. La acea data firma avea datorii la stat de 4000 RON si TVA de recuperat de 6000 RON. Am zis, bhai ok, se compenseaza cele doua, ura si la gara.
Activitatea pe firma mea a fost zero pana acum. Am avut un contabil care a depus toate actele in acesti ani. Intre timp banca mi-a desfiintat contul pentru ca nu m-am prezentat in persoana la verificari, ANAF m-a desfiintat din oficiu ca platitor de TVA.
Anul acesta am redeschis cont firmei, am discutat cu ANAF si mi-au explicat ca e complicat sa redevin platitor de TVA, iar azi am primit o instiintare de proprire de la banca pe o suma de vreo 11000 RON.
Habar n-am ce e cu suma asta, de unde e si ce reprezinta, nimeni nu m-a instiintat cu nimic... e venita asa, ca din cer.
Avand toate actele si declaratiile la zi, as vrea sa dau in judecata statul roman pornind de la simpla situatie ca in 2011 cand am parasit tara, eu aveam datorii la stat de 4000 RON si ei aveau sa-mi dea 6000 RON. Cu toate acestea astazi am o proprire impusa pentru 11000 RON...( ??? ) si cei 6000 RON TVA de recuperat au disparut in neant, nemaifiind platitor de TVA - fara ca cineva sa ma instiinteze de asta.
Ce sanse exista sa am castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 09:05, 19 Noiembrie 2016
Aveti posibilitate de a formula contestatie la executare.
Buna seara,
Ar trebui sa mergeti la Administratia Financiara ( cei care v-au trimis poprirea), sa va lamureasca. Probabil suma de 11.000 lei reprezinta debitul de 4000 lei si majorarile si penalitatile aferente. pentru aceasta suma Compensarea sumelor datorate la bugetul statului cu sumele de primit de la bugetul statului nu se face din oficiu, ci trebuie sa depuneti o cerere in acest sens.
Daca nu aveti sume blocate in banca, mijloace fixe sau alte bunuri, lasati firma pe linie moarta si deschideti alta noua cu un asociat pentru ca deschiderea unei firme noi singur cred ca nu e posibila cat timp aveti deja o firma. Daca mai amanati cateva luni se faceau 5 ani si se anula datoria - in 31.12.2016 - la stat prescriptia e dupa 5 ani. Bine, anumite majorari sunt mai mici de 5 ani deci raman.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar si la firme cu profit care au platit impozit?? molnarjoe molnarjoe AM O INTREBARE FIRMA ARE RULAJ DE 635 000 LEI, LA CARE A FOST 32000 LEI PROFIT, SI S-APLATIT CEI 16 % PE EI LA STAT. ACUMA TREBUIE SA MAI PLATESC 2000 DE ... (vezi toată discuția)
Plata vesnica catre anaf vioavram vioavram Buna! La compania pe care o administrez au inceput problemele financiare de vreun an in coace pana am ajuns sa suspend activitatea firmei pt o ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)