avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA compensare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

compensare

am tva de recuperat si impozit pe profit de plata. pot compensa tva-ul cu impozitul
Cel mai recent răspuns: haiducu , utilizator 19:33, 3 Iulie 2011
s-ar putea...;) prin "negociere" directa cu DGFP...:thumbup:
Puteti sa depuneti cerere la ANAF.
Avand in vedere ca prin aceasta compensare cereti, de fapt, rambursare TVA o sa aveti un control de TVA. Iar prin faptul ca vreti sa compensati tocmai cu impozitul pe profit, e posibil sa aveti si un control de fond.
Din experienta mea, firmele care in loc de plata prefera compensarea sumei datorate cu titlul de imp pe profit cu alte obligatii fiscale, sunt controlate inainte de aprobarea cererii. Asta depinde si de politica ANAF la care apartineti.
Eu, la vremea respectiva, am sunat la asistenta contribuabili, si mi-au confirmat ca, in cazul in care depun cererea, vor veni in control (eu aveam imp pe profit de recuperat si vroiam sa compensez cu contributiile de asigurari sociale datorate).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Cs B, Contabil
mai bine il las sa decurga asa adica il recuperez in timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva Endelus Endelus buna ziua, o firma de confectii cu datorii la stat ( impozit pe profit ) si cu datorii la furnizori dar cu tva de recuperat. a achizitionat anul trecut o ... (vezi toată discuția)
Recuperare impozit pe profit predan.mirela predan.mirela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Declaratia 101 ne arata ca avem impozit pe profit de ... (vezi toată discuția)
Compensare tva iudith2000 iudith2000 Buna ziua.As avea va rog urmatoarea intrebare:daca am TVA de recuperat si impozit pe profit datorat,pot face cerere de compensare a celor 2 obligatii fiscale ... (vezi toată discuția)