avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare tva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare tva

buna ziua,

o firma de confectii cu datorii la stat ( impozit pe profit ) si cu datorii la furnizori dar cu tva de recuperat. a achizitionat anul trecut o masina in leasing platind un avans de 8000 euro ( 40%) . intrebarea este daca pot depune o cerere de recuperare a tva-ului care a rezultat strict in urma avansului platit pt masina si tva-ul platit in fiecare luna care a rezultat in urma facturilor emise lunar de firma de leasing.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:59, 7 Iulie 2009
Daca ati depasit plafonul , puteti sa faceti o cerere de rambursare a TVAului.O sa va vina un mic control pentru verificarea sumei care o rambursati .In urma controlului se va trece la compensarea platilor (impozit pe profit , sau impozitele aferente salariilor)..

Mult succes ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare haiducu haiducu am tva de recuperat si impozit pe profit de plata. pot compensa tva-ul cu impozitul (vezi toată discuția)
Suma minima pentru rambursarea tva alina240 alina240 Buna ziua, Am citit undeva ca suma minima pentru rambursare de TVA trebuie sa fie de 5000 roni. Contabilul firmei spune ca trebuie sa fie de minim 20 000 ... (vezi toată discuția)
Compensare tva iudith2000 iudith2000 Buna ziua.As avea va rog urmatoarea intrebare:daca am TVA de recuperat si impozit pe profit datorat,pot face cerere de compensare a celor 2 obligatii fiscale ... (vezi toată discuția)