avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Recuperare impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Recuperare impozit pe profit

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Declaratia 101 ne arata ca avem impozit pe profit de recuperat.

Firma este in curs de lichidare si am inchis deja contul. Spuneti-mi va rog cum putem recupera acest impozit? Va rog sa aveti in vedere ca nu mai avem cont si am prefera sa nu mai deschidem unul.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: predan.mirela , utilizator 10:50, 8 Iulie 2010
Buna seara
Se face o cerere ,iar impozitul se va primi dupa ce veti avea un control .
Acesta va verifica impozitul pe profit fie in ultimii 5 ani, daca nu ati mai avut control , fie de la data ultimului control .
Procedura dureaza .
Daca mai aveti alte datorii neachitate , puteti cere compensarea acestor datorii cu impoztul pe profit de recuperat .
Multumesc mult pentru raspuns!

Mai avem datorii de achitat: TVA pentru trim 2 si impozit pe dividende. Imi spuneti ca am doua optiuni:
1. Solicit recuperarea impozitului
2. Solicit compensarea datoriilor cu impozitul de recuperat?

In acest caz ce se intampla cu diferenta? impozitul de recuperat este mai mare decat valoarea datoriilor?

care dintre cele doua variante este mai putin costisitoare si dureaza mai putin. Asa cum va spuneam firma e in curs de lichidare si nu vrem sa oprim acest proces.

Unde se depune aceasta cerere?

Multumesc anticipat!
Cu stima,

Daniela Predan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 alinus_pit alinus_pit Am facut decl 101 din care reiese ca am impozit pe profit de recuperat. Am inregistrat , platit si declarat in primele iii trim imp=121792 . din decla 101 am ... (vezi toată discuția)
Impozit de recuperat expro expro daca am conf decl.101 impozit platit in plus in 2009, in 2010 platesc mai putin cu diferenta? (vezi toată discuția)
Declaratia 100 mentionez suma/impozit de recuperat de anul trecut ? aida1 aida1 In declaratie 101 (anul 2008) am de recuperat impozit. In trim I (2009) am pierdere. Intrebare: In declaratia 100 pe care tb. sa o depun pt. trim I anul ... (vezi toată discuția)