avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi obtin copilul nascut in Belgia?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi obtin copilul nascut in Belgia?

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mn cu niste orientari si demersuri juridice.
Am locuit in Spania 10 ani si de 2 ani sunt in Belgia impreuna cu concubinul meu, cu care tocami am avut o fetita, ce are acum 14 luni.

Ideea e ca relatia s-a deteriorat extrem de mult, aparent vorbim despre hartuire psicologica in cuplu, si alta iesire nu vad decat terminarea acestei relatii definitiv, pentru a opri tensiunea si stresul zilnic, ce vad ca afecteaza puiutul meu.

Problema este ca fiica mea s-a nascut aici in Belgia si, deci, e cetatean belgian din parinti romanca si spaniol.

Cum as putea sa fac sa parasec Belgia si sa imi ramana numai mie fetita, adica sa o aduc in Romania si sa stea cu mine.

Va foarte multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 21:45, 19 Septembrie 2014
Presupun ca ar trebui sa va judecati in Belgia sa va incredinteze dvs. copilul. Altfel, nu cred ca puteti sa parasiti tara fara acordul tatalui, copilul fiind minor.
Mergeti la consulat si veti primi sprijin!
Intai obtineti custodia copilului si apoi ganditi-va sa parasiti Belgia !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv,,,,am o fetita de 5ani,eu sunt romanca si tatal spaniol,de tatal fetei nu mai stiu nimic de 2 ani,am ... (vezi toată discuția)
Am venit din spania în românia cu copilul minor, dar am fost dată în judecată de tatăl ei acolo și acum sunt obligată să-l duc înapoi. ce ni se poate întâmpla dacă nu fac asta? Elche Elche Sunt femeie romanca si in urma convietuirii timp de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care acum are 6 ani.Momentan se afla in Romania de fapt de ... (vezi toată discuția)