avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri persoana aflata in intretinere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri persoana aflata in intretinere

Vreau sa platesc arenda anuala de 1000 lei unei doamne AFLATA IN INTRETINEREA fiului ei.
Ea spune ca, cumpara multe medicamente scumpe cu preturi reduse sau chiar greatuit, etc., etc. pentru ca se afla in intretinerea fiului si NU FIGUREAZA CU VENITURI.
Intrebare: daca va figura cu cei 1000 de lei castigati printr-un contract de arenda (automat impozabili), VA PIERDE reducerile si statutul ei din acest moment?
Din cate stiu, este un plafon minim sub care o persoana aflata in intretinere poate obtine venituri si NU-SI PIERDE STATUTUL de pers. aflata in intretinerea alteia. Daca asa este, care este acel plafon?
Sau ma insel si alta este situatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kukuk , utilizator 16:28, 22 Septembrie 2014
Stimate domn, sistemul fiscal este foarte bine reglementat, ca nu il cunoaste sau intelege toata lumea este altceva.
Doamna respectiva realizeaza venituri din arenda care se impoziteaza indiferent daca veniturile sunt in bani sau in produse, daca erau produse se face un calcul (dupa niste preturi stabilite in legislatie) din care reiese echivalentul produselor in bani.
Si da, daca doamna are venituri poate pierde anumite facilitati pe care probabil le are acuma.
In primul rand daca la casa de sanatate este coasigurata a fiului ei, adica daca pana acum nu platea nimic, din momentul in care realizeaza venituri va trebui sa isi plateasca singura contributia la sanatate, adica din banii ei.
Si mai este impozitul pe venit. Dar aveti grija ca plata impozitului trebuie sa o faceti dvs si nu doamna adica dvs ii platiti mai putin doamnei cu c/v impozitului si impozitul il virati dvs la finante si probabil si cu contributia la sanatate tot la fel.
Dar pana la urma este problema doamnei daca isi pierde facilitatile si nu a dvs, dvs vedeti cum este cu plata impozitului. Daca aveti in continuare nelamuriri, mergeti la Finante la serviciul asistenta contribuabili si acolo puteti primi mai multe detalii.

Cititi si
www.avocatnet.ro/content/art...


Cineva spunea mai sus ca, coasiguratul nu poate avea venituri dar ar fi mai corect spus ca nu poate fi coasigurat daca are venituri fiindca nu este interzis sa ai venituri.
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
utilizator5555, utilizator
Se pare ca dupa ultimele prevederi ale legii.doamna se poate pensiona chiar daca a lucrat doar timp de 2 ore si prezinta dovada,si in acest caz va incasa pensia minima de 350 lei,va avea asigurare de sanatate inclusa si va incasa fara probleme 1000 de lei pe an arenda.La fel de bine poate sa-i doneze fiului terenul daca tot are grija de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren zanionel zanionel am luat in arenda de la persoane din comuna pamant pe care l-am cultivat cu griu si fl.soarelui aprox.7 ha ,eu sant pers.fizica neautorizata am tractor ,plug ... (vezi toată discuția)
Impozitarea in cadrul unei activitati comerciale in cazul unei persoane fizice detinatoare de atestat de producator? Helena_18 Helena_18 Buna ziua, Cum se realizeaza impozitarea in cadrul unei activitati comerciale in cazul unei persoane fizice detinatoare de atestat de ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)