avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere atasat la rechizitoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere atasat la rechizitoriu

Am primit o comunicare de rechizitoriu in care mi s-a gresit starea civila. Obiectul cauzei: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP). Cum sa formulez o cerere pe care s-o atasez la dosar in care sa specific starea civila si faptul ca sunt intretinator de familie. In plus in comunicare se mai specifica faptul ca trebuie sa platesc suma de 100 ron dar nu inteleg pentru ce!
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
Ioananiculae26, utilizator
ART. 83 c.p.
Condiţiile amânării aplicării pedepsei
(1) Instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) şi lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(3) Amânarea aplicării pedepsei închisorii atrage şi amânarea aplicării amenzii care însoţeşte pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62.
#M3
(4) Sunt obligatorii prezentarea motivelor care au determinat amânarea aplicării pedepsei şi atenţionarea infractorului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
#B
Din condamnarea primita, mentionata mai sus, am subliniat urmatorul pasaj : " În baza disp. art. 86 ind. 3 alin.3 lit. e Cod penal anterior impune condamnatului respectarea obligaţiei de a nu conduce nici un autovehicul pe durata termenului de încercare. În temeiul disp.art.71 alin.5 vechiul Cod penal cu aplic.art.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor pe durata termenului de încercare." Aceasta obligatie de a nu conduce, nu este tot pedeapsa accesorie, care ulterior este suspendata si ea?
Pedeapsa accesorie constă în interzicerea drepturilor prevăzute în art. 64 din fostul C.P.
Instanta va impus ca obligatie pe durata termenului de incercare sa nu mai conduceti, nu este vorba de o pedeapsa accesorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul obtinut in italia in cazul sentintei atasate? cypyryky cypyryky 22.04.2016 Ora estimata: 09:00 Complet: Complet amanare pronuntare Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)