avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imposibilitate credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imposibilitate credit ipotecar

In urma cu 5 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament cu 3 camere pentru care am facut un credit ipotecar.Dupa 2 ani sotul a murit si in urma succesiunii 3/8 din apartament ii revin baiatului meu in virsta de 12 ani , in acte fiind prevazut ca baiatul prea atit bunurile mostenite cit si datoriile. E firesc ca aceste datorii le platesc singura. Acum am vrut sa fac o ipoteca de grad 2 pentru a mai lua un credit. Raspunsul a fost ca nu se poate , deoarece este si proprietatea unui minor. Mi s-a parut absurd ca autoritatea tutelara imi da voie sa vand casa , dar sa fac o ipoteca pt suma de 10000 euro , nu imi da voie. Intrebarea este daca este corect asa ceva , sau exista vreo posibilitate sa fac aceasta ipoteca , mai ales ca ceea ce fac este si in folosul copilului .
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 08:42, 23 Mai 2009
legea este in acest sens, nu pot fi gajate sau ipotecate bunurile apartinand unui minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu ipoteca lorelai_3691 lorelai_3691 Sotul meu a decedat acum 3 ani si in urma succesiunii baiatul meu in virsta de 12 ani este proprietar cu 3 /8 din apartament. Acum as vrea sa fac un credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. S-a incheiat un contract de credit intre BCR si societatea mea comerciala (asociat unic), la care s-au intocmit si contracte si de fidejusiune atat ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)