avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit cu ipoteca

Sotul meu a decedat acum 3 ani si in urma succesiunii baiatul meu in virsta de 12 ani este proprietar cu 3
/8 din apartament. Acum as vrea sa fac un credit ipotecar in care sa girez cu aceasta locuinta , dar notarul mi-a raspuns ca nu se poate face ipoteca , deoarece nici baiatul si nici curatorul sau nu au dreptul sa hotarasca asa ceva. Mi s-a raspuns ca pot vinde apartamentul dar nu il pot ipoteca. Va rog sa imi raspundeti daca intradevar nu pot face aceasta ipoteca si precizez ca valoarea apartamentului este de 50000 euro , iar eu vreau un imprumut de 13000 euro.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Dragomir , Avocat 09:35, 20 Mai 2009
Nu. In conformitate cu art. 133 alin 3 Codul familiei minorul nu poate sa garanteze cu bunurile sale obligatiile altuia. Prin urmare nu puteti sa garantati decat cu cota pe care o aveti in proprietate, dar ma indoiesc ca vreo banca va accepta asta. Puteti sa vindeti doar cu acordul autoritatii tutelare.
Sfatul anterior este foarte bun.
Sigura solutie pe care o vad este sa iesiti din indiviziune si apoi sa solicitati un credit mai mare prin care sa acoperiti atat banii pe care ii datorati minorului cat si nevoia d-voastra deoarece atat puteti ipoteca acest apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nelid_63 nelid_63 As dori sa fac un imprumut ipotecar pe un apartament pe care il detin impreuna cu fiul meu in varsta de 12 ani. Copilul detine 3/8 din locuinta. mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta la licitatie rabat rabat Buna ziua, Am o locuinta de doua camere cumparata impreuna cu sotul meu. Sotul meu a decedat si am facut succesiunea. Baiatul meu a facut niste credite pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de credite bm2 bm2 Buna ziua, M-ar interesa sa invat cum sa lucrez cu bancile mai ales pe partea de imobiliare.In momemntul in care imi cumpar un apartament cu credit girez ... (vezi toată discuția)