Au un antecontract de vinzare - cumparare si o declaratie notariala de la vinzator cum ca am achitat intreaga suma cu care am cumparat cota indiviza a acestuia . In cadrul procesului de iesire din indiviziune ma pot prezenta cu acesta care are si calitatea de pirit , ca pe baza documentelor de mai sus sa cer judecatorului sa constate dreptul meu de proprietate ? Adica sa facem inte;egerea in fara judecatorului ? Trebuie sa mergem cu ceva scris sau consmneaza acesta ? Va rog frumos sa-mi spuneti pentru ca ar trebui sa o anunt pe doamna vinzator din timp . Este unul dintre coproprietari si aem cote egale de 1/3 .
Daca tot va intelegeti ati putea merge la un notar. La judecătorie se merge de regula cand părțile nu se înțeleg. Totuși, este bine sa faceti un document in scris, document care sa fie actiunea in sine...
da . ne intelegem . la notar s a facut antecontractul dar fiind in indivizune nu se poate facea actul final . se poate face in fata judecatorului ? in acest proc de indiviziune suntem 3 cu cite 1/3 iar unul imi vinde mie .
Părerea mea este că instanța de judecată va respinge capătul de cerere privind constatarea dreptului de proprietate bazat pe antecontract și declarație notarială ca inadmisibil. Având în vedere că odată ce a fost sistată starea de indiviziune puteți cere realizarea dreptului - la notar și ținând cont că declarantul vânzător nu se opune realizării acestui drept. Art. 35 din Noul Cod de procedură civilă.