avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale RE.IMPOZIT MAJORAT CF ORDINII PROPRIETATILOR
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

RE.IMPOZIT MAJORAT CF ORDINII PROPRIETATILOR

DETIN DOUA APARTAMENTE IN AFARA CELUI DE LA ADRESA DE DOMICILIU!
AM INCHEIAT PT ELE CONTRACT DE COMODAT PRIN CARE CEDEZ DREPTUL DE FOLOSINTA, CU O INTREPRINDERE INDIVIDUALA IN VEDEREA IN VEDEREA INCHIRIERII IN REGIM HOTELIER.
TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT MAJORAT CF ORDINEA PROPRIETATILOR?


MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 12:24, 22 Mai 2009
Probabil va referiti la prevederile art 252 Cod Fiscal
"ART. 252 - Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce detin mai multe cladiri
(1) Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreza dupa cum urmeaza:
a) cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
d) cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu......."

Dupa cum este mentionat in acest articol, vorbeste de mai multe cladiri care nu sunt inchiriate unei alte persoane, iar in cazul dvs aveti contracte prin care cedatidreptul de folosinta, dar cu titlu gratuit, specific contractului de comodat. Inchirierea prevazuta in lege implica o cedare a dreptului de folosinta cu titlu oneros, adica ati realiza venituri din chirii pentru care ati plati impozit pe venit.

Nu stiu cum ati dobandit aceste apartamente, dar daca ati dobandit prin mostenire, va sunt aplicabile dispozitiile alineatului urmator:
"(1^1) Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua cladire aflata in proprietate adipir adipir Cum se calculeza impozitul anual pe cladiri, in urma noii legislatii ,prin impozitarea celei de-a doua locuinte aflata in proprietate. Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe proprietati Claudiu_Constantinescu Claudiu_Constantinescu Buna ziua, Am, impreuna cu sotia, mai multe proprietati detinute in co-proprietate 50-50%. In noile conditii legale, desi nu detinem 100%, fiecare se ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament shumi84 shumi84 Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatorul caz. Am un apartatament (al 2-lea) proprietate personala pe care l-am inchiriat unei persoane ... (vezi toată discuția)