Nu stiu CAT DE PERFORMANT este reglementat sistemul fiscal roman: DACA arendatorul unui teren agricol PRIMESTE PRODUSE RECOLTATE, FIGUREAZA CU VENITURI (IMPOZABILE)?
Este el VENITUL IN PRODUSE reglementat in asa fel incat sa antreneze dupa el ACELEASI PARGHII ca si VENITUL BANESC?
Intreb acest lucru pentru ca proprietarul pamantului este o doamna care NU ARE VENITURI si se afla IN INTRETINEREA FIULUI EI si nu doreste sa figureze cu venituri pe nicaieri.
Multumesc!
Din art. 62 cod fiscal: În cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza prețurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale consiliilor județene.
Impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reținere la sursă de către plătitorii de venit la momentul plății venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Impozitul astfel calculat și reținut pentru veniturile din arendă se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.
Respectiva proprietara de teren care a dat pamantul in arenda primeste si figureaza cu venit si cu impozit pe venit si cass platit la stat.