avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-este greu sa inteleg gandirea unui judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-este greu sa inteleg gandirea unui judecator

cum este posibil ca la un partaj succesoral sa se tina cont de un pasiv facut cu bonuri si facturi adunate de la prieteni (cheltuieli cu pomenirea mortului ), iar partea care a facut aceleasi pomeni dar a avut totul din ograda proprie ( pasari , porci , vin , tuica ) sa nu i se i-a in calcul pe motiv ca nu li se stie valoarea ? este obligatoriu ca desii omul are in gospodarie totul , sa fie nevoit sa cumpere de la supermarket numai pt a face rost de bonuri ? pe ce lume traim si cum gandim ? ajutati-ma cu un sfat , cum pot convinge instanta ?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 17:15, 23 Septembrie 2014
Daunele materiale se acorda in functie de dovada făcută. Daca ne dați mai multe detalii, in ce stadiu procesual sunteți, poate Reușim sa va sfătuim.
Nu cred că e vorba de daune ci mai degrabă de cheltuieli.

În situația prezentată puteți solicita încuviințarea probei cu martori pentru a dovedi un cuantum estimativ al cheluielile făcute. Dacă există persoane care pot depune mărturie în fața instanței cu privire la proveniența din gospodăria proprie a celor necesare organizării acelui eveniment ați putea dovedi valoarea estimativă a acestora.

Bineînțeles trebuie respectate normele de procedură pentru ca probele respective să fie încuviințate de către instanță.
nu este vorba de nici o dauna ci de cheltuieli . . fratele a decedat , sotia l-a inmormantat ( recunosc cheltuiala ) , dar dupa inmormantare am facut pomeniri crestinesti la termen, fiecare la casa ei deoarece relatiile dintre noi au fost reci din totdeauna . eu stau la casa si aproape totul am din ograda mea , intotdeauna am avut animale chair si acum am o mica ferma de 100 pasari , vin , tuica de la mine . cumnata a cumparat produsele deoarece sta la bloc . martori am o strada daca este nevoie , dar cumnata are facturi si bonuri exagerate . chipurile a cumparat haine din 3 in 3 luni in valoare de 6-7 mil fiecare bon . totul a fost anticipat de ea , in schimb eu am pomenit frumos , crestineste din suflet . acum m-am pomenit cu dosar ca vrea sa partajam in cote egale valoarea pomenilor facute de ea dovedite cu acele bonuri si facturi enorme desii are o pensie de 5 mil pe luna . acesta este necazul meu .cum ma pot apara sa nu fiu nevoita sa mai platesc iar niste bani pt pomeni pe care si eu le-am facut ? va multumesc tuturor care ati incercat sa ma ajutati cu un sfat.
Nu trebuie să vă speriați, deoarece judecătorul nu-i va admite chiar orice va cere. În plus, puteți chema martori prin care să dovediți că ați contribuit la acele pomeniri. Cheltuielile cu pomenirile creștine se admit în cazul partajului dar în anumite limite. În fond nu a obligat-o nimeni sp cumpere îmbrăcăminte scumpă sau să facă alte cheltuieli aiurea. Nu orice bon de la orice magazin și pentru orice cumpărătură va fi admis ca probă.

Poate ar fi bine să vorbiți cu un avocat care să vadă exact situația și care să poată să vă dea un sfat concret.
poate nu se va admite, sau poate da...
oricum ar fi doamna procedeaza la fel cum ati fi procedat si dumneavoastra si alte femei in situatia ei :) nu e ok sa ramai vaduva, fara copii, si sa vina apoi la mostenire cumnata, cumnatul sau alt neam care nu a contribuit cu un capat de ata la casnicia ta. din pacate asta e legea in Romania si pana nu se va schimba nu vor disparea nici artificiile astea in scopul obtinerii a cat mai mult dintr-o mostenire.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli efectuate cu pomenirea defunctului meu frate-cum sa obtin dreptatea in cazul meu? mihaeladovleac mihaeladovleac buna ziua oameni buni . pe scurt va spun ca sant obligata sa suport cheltuieli pt pomenirea fratelui de doua ori si anume eu l-am pomenit crestineste (dar ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare carsteaverginica carsteaverginica buna ziua , in urma unui partaj succesoral am fost obligata sa suport un pasiv in cota de jumatate (cheltuieli de inmormantare si pomeniri) , desii am aratat ... (vezi toată discuția)
Parte civila proces penal mary_pam68 mary_pam68 Daca ma poate sfatui cineva in legatura cu constituirea ca parte civila intr-un proces penal care dupa 6 ani jumatatea a ajuns pe rol in instanta , mai exact ... (vezi toată discuția)