avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare investitii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare investitii

Buna ziua, imi cer scuze daca nu am postat subiectul corect, as dori daca se poate un raspuns concret la urmatoarea intrebare:

Ce sanse sunt sa imi recuprez investitiile facute? si in ce proportie?

Eu si sotul locuim cu parintii lui, acum 4 ani am luat un credit in suma de 5.000 RON, bani pe care i-am investit in casa acestora asa: 4.oooRON(pt care avem factura) si diferenta de 1.000RON tot investie dar nu avem acte doveditoare(nu chitanta, nu facturi).
Creditul il inchidem in decembrie 2009, suma totala de restituit fiind de 6.800RON
Vom schimba domiciliul si am dori sa stim care sunt sansele sa ne recuperam investitia:
1.toti cei 6.800RON (pt care inca platim rate)
2. suma imprumutata 5.000RON
3. suma de pe facutra 4.000RON
in cazul in care se ajunge la tribunal, pt ca pe cale amiabila nu se poate rezolva.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:34, 23 Mai 2009
Ati facut de buna voie niste investitii intr-o locuinta pe care ati folosit-o pe gratis. In cazul unui proces veti putea solicita restituirea cuantumului sporului de valoare adus locuintei prin investitiile dvs., dar nu mai mult de suma efectiv investita ( deci nu mai mult de 5.000 de lei). Proba cu privire la suma investita trebuie sa o faceti dvs., atat cu privire la intindere, cat si cu privire la destinatia sumei.
Felul in care ati obtinut dvs. banii de investitii - ca provin din economii, ca provin din credit, nu conteaza in cazul unui proces, va priveste ce fel de contract ati facut, cu ce dobanda si cu ce comision, ca sa obtineti banii.
Mai trebuie sa aveti in vedere ca, daca ati folosit timp de 4 ani locuinta aceea, era normal sa faceti diverse reparatii si inlocuiri a lucrurilor din casa, chiar si in calitate de utilizator cu titlu gratuit.
Aveti dreptate, am facut de buna voie investitiile in locuinta, socrii neavand posibilitatea financiara realizarii acestor investitii.
Va multumesc pt raspunsul prompt.
Sanse de a recupera investitia este raportata la cat veti dovedi in proces.
Fara acte doveditoare va fi greu sa va probati sustinerile, dar nu imposibil.

avocat Claudiu Lascoschi
in functie de data trecuta pe chitanta de 4000 RON, va puteti recupera aceasta suma. daca au trecut mai mult de trei ani de la data investitiei, dreptul d-voastra la actiune s-a prescris.
Este posibil sa va recuperati suma de bani doar pe care o puteti dovedi in instanta.

Alte discuții în legătură

Are vre-o sansa s-a castyige un proces in care cere jumatate din valoarea casei? Nikiii Nikiii Sant data in judecata de fostul prieten caruia i-am facut buletinul pe adresa mea,avand pretentie si el la jumatate din casa mea ,eu cumparandu-mi casa inainte ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii grigio grigio daca o persoana vrea sa deschida un proces ptr a dovedi intreruperea unei prescripti ce dovezi trebuie sa aduca in fata instantei. Mentionez ca sulta trebuia ... (vezi toată discuția)
Concubinal, recuperare suma de bani irisana irisana Buna seara, ce se mai poate face in cazul in care in timpul unei relatii de concubinaj a fost cumparat un apt care a fost inregistrat numai pe numele unuia din ... (vezi toată discuția)