avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar daune RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar daune RCA

In urma unui accident auto in care am fost pagubitul, s-a deschis un dosar de dauna ce s-a finalizat pe data de 16.09.2014. Intrebarea mea este, dupa incheierea dosarului in cat timp sunt obligati sa-mi depuna suma de bani stabilita?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 04:19, 25 Septembrie 2014
Asiguratorii nu respecta termenele legale. Investiți hotărârea si mergeți la un executor sa o pună in executare.
av_silvia_margineanu a scris:

Asiguratorii nu respecta termenele legale. Investiți hotărârea si mergeți la un executor sa o pună in executare.


Nue si se solutioneaza de catre societatea de asigurare. este vorba de un dosar ce se afla pe rolul vreunei instante, ci de un dosar de dauna care se deschid
Plata despagubirii trebuie facuta in termen de 15 zile calendaristice de la data acceptarii despagubirii. In caz de nerespectare a acestui termen aveti dreptul sa solicitati penalitati de intarziere de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.
ing. Ioan Ciobanu
Într-adevăr este vorba despre un dosar de dauna auto. Inspectorul de daune ce s'a ocupat de dosar m'a anunțat prin intermediul unui email să'mi verific contul peste 30 de zile, ceea ce pentru mine înseamnă destul de mult având în vedere că mașina este avariată de aproximativ 2 luni. Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
O singură întrebare mai am și anume termenul diferă la regie proprie?
Buna zua,
Despagubirea se plateste de catre asigurator in termen de maxim 10 zile de la data la care dosarul de dauna este complet, indiferent de varianta de despagubire.
Succes!

Alte discuții în legătură

Accident - probleme firma de asigurari gmihaela_21 gmihaela_21 in data de 13.08.2008 prietenul meu a avut un accident de circulatie (circula pe drum cu sens unic, cu prioritate. din stanga de pe un drum fara prioritate i-a ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - plata daunelor mugur_m mugur_m Am fost tamponat de un conducator auto care a trecut pe rosu. M-am folosit de asiguarea lui RCA pentru a repara masina insa cand sa plateasca asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie. ovi2005_cj ovi2005_cj Am avut un accident de circulatie in care am fost lovit din spate si proiectat in vehiculul din fata mea, astfel masina mea a fost avariata si in fata si in ... (vezi toată discuția)