Buna ziua, tatal meu a fost in calitate de parat intr-un proces de partaj judiciar repunere pe rol, el a decedat acum 3 luni si nu s-a facut pana acum succesiunea dupa tatal meu. Dar am primit atat eu cat si mama si sora mea cate o citatie in calitate de parat la acest proces. Trebuie neaparat sa ma prezint la acest proces?
Ce trebuie sa fac? Mentionez ca pana acum tatal meu s-a ocupat de proces, eu am cazut din "cer" si sunt total pe din afara.
Ajutati-ma cu un sfat, spuneti-mi ce trebuie sa fac?
Multumesc.
Dacă ați fost citat aveți acces la respectivul dosar. Primul pas este să mergeți la arhiva instanței care v-a citat și să faceți o copie a dosarului respectiv. Apoi cu dosarul sub braț consultați un avocat specializat in partaje judiciare. Acolo veți afla răspuns la preocupările Dvs.
Trebuie sa participati la acest proces, mai ales ca, in urma unui partajului ce face obiectul procesului, masa succesorala a tatalui dumneavoastra s-ar putea sa se mareasca. Este posibil ca la primul termen sa vi se solicite - tuturor mostenitorilor legali ai tatalui - un certificat de mostenitor sau certificat de calitate de mostenitor. Al doilea este mai usor de obtinut si mai putin costisitor.
Sa astept data la care am fost citata in fata instantei ca sa obtin dosarul sau se poate face si mai devreme aceasta operatie, mentionez ca eu stau in Bucuresti si procesul este la Campina.
sa cititi cu atentie ce scrie in citatie. Este posibil sa vi se puna in vedere chiar prin aceasta sa pregatiti anumite documente. In alta ordine de idei, puteti obtine cateva informatii de pe portal.just.ro
Momentan nu am facut cu mama si sora mea succesiunea dupa tatal meu, deci practic inca nu ii sunt mostenitoare.
Procesul in care era angrenat tatal meu era pentru partajul mostenirii de la parintii sai
Deci ce ar trebui sa fac?
Partaj judiciar
marusca
Un var m-a chemat pe mine si pe ceilalti veri pentru partaj judiciar in instanta pentru o suprafata de teren pe care tatii nostrii ca frati au mostenit-o de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire
danieal
In data de 20 feb. mama mea mi-a aratat o citatie ptr.a se prezenta la un proces deschis de sora mea pentru iesirea din indiviziune pentru o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)