avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Doresc sa stiu daca din punct de vedere legislativ, este corecta inscrierea in CIM ca loc de munca o sectie a unei societati, sectie ale carei puncte de lucru sunt dispersate teritorial la peste 250 km( in judete diferite). Daca „da” , in ce conditii (cazare, transport, diurna).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 22 Septembrie 2014
1, Legislatia nu distinge ce ar trebui sa cuprinda "locul de munca" sau care este exact acesta.
Locul muncii este determinat de angajatorul si localitatea in care se presteaza munca.
Locul muncii poate fi determinat sau concretizat (intr-o sectie, atelier, birou, serviciu, santier etc.) daca se precizeaza locul unde se lucreaza efectiv (santierul X).

2. In situatia in care salariatul nu are un loc de munca stabil partile pot recurge la clauza de mobilitate stabilita de art. 25 din Codul muncii. Potrivit acestui text de lege, prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.

3. De asemenea, prin negociere , se pot stabili clauze in c.i.m. cu privire la cazarea salariatilor la locul de munca, transportul acestora de si de la locul de munca - acasa.

Diurna se acorda in caz de detasare / delegare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, ... Nita Emilia Nita Emilia Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, care desfasoara transport international(de exemplu, diurna sau indemnizatie de mobilitate,care ... (vezi toată discuția)
Angajare ariana28 ariana28 se va face la societate o angajare putin mai speciala - persoana nu va avea un loc stabil de munca , in cea mai mare parte a timpului acesta se va deplasa ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajati Apostol Pacuta Apostol Pacuta Buna ziua, am o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri. Eu si sotul locuim avem domiciliul stabil in Bucuresti. Firma la care lucreaza ... (vezi toată discuția)