avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca sau contract de mandat? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca sau contract de mandat? Dezavantaje?

Buna ziua, urmeaza sa-mi schimb locul de munca si noul angajator doreste sa incheie un contract de mandat in loc de contr. de munca.
Ce dezavantaje am?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 23 Septembrie 2014
Printre dezavantaje :
- contractul de mandat este supus legislatiei civile , iar in caz de litigiu veti suporta plata taxelor judiciare daca sunteti reclamant. Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare.

- munca prestata in baza unui contract de mandat nu constituie vechime in munca. Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Multumesc pt. raspuns.Totusi ce solutii am in ceea ce priveste vechimea in munca. Pot sa fac ceva demersuri in acest sens?

Pentru vechime in munca, nu prea aveti ce face .

Insa puteti incheia contracte de asigurare cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate sau AJOFM pentru a avea stagiu de cotizare la pensie, sanatate sau somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat- vechime in munca laura-jurist laura-jurist Buna ziua Activitatea prestata in baza unui Contract de mandat reprezinta vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie? Multumesc (vezi toată discuția)
Asigurari platite in avans pt vechime Krissia . Krissia . Auzisem ca este posibil sa platesti asigurari sociale ca sa-ti acoperi o perioada de vechime astfel incat sa ajungi la stadiul de cotizare legal, necesar ... (vezi toată discuția)
Contract mandat 2024--- constituie contractul de mandat vechime in munca ... iulia.mgtec iulia.mgtec contract mandat constituie contractul de mandat vechime in munca sau nu? daca nu, prin ce isi asigura vechimea in munca directorii care muncesc in baza unui ... (vezi toată discuția)