In prezent ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt detasata de un SRL la o institutie publica pentru o perioada de 1an(Ianuarie 2014-Ianuarie 2015). In martie(2014) am ramas insarcinata si a sosit momentul sa beneficiez de concediu de maternitate.Intrebarea mea este cine imi va plati concediul de maternitate: srl-ul de la care sunt detasata sau institutia publica la care sunt detasata.
Multumesc pentru raspuns.
Nu stiu cum as putea sa le explic lucrul acesta. Ei sustin ca este ilegal sa plateasca concediu de maternitate si tb sa faca incetare a detasarii conform art 50, codul muncii deoarece vorbim despre o suspendare si ei nu pot opera in revisal.Eu am incercat sa le explic ca este o suspendare de drept si nu se opereaza in revisal iar atata timp cat nu se opereaza in revisal nu inteleg de ce ar face incetarea detasarii.
Cum as putea sa ii conving ca nu au dreptate?Ce argumente legale as putea avea?
Art. 47 C.mun. (1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
.....
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
Concediul de odihna
crmnradu
Cu data de 17 august 2010 a fost detasata de la un SRL la o institutie publica o salariata care nu si-a efectuat concediul de odihna pe anul 2010 . As dori sa ... (vezi toată discuția)
Salariat detasat
marianconta
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume;
1) firma A detaseaza un salariat la firma B;
2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)