avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din locuinta-camin de nefamilisti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din locuinta-camin de nefamilisti

Buna ziua
Am o prietena care locuieste intr-un camin de nefamilisti din anul 2003. Cind i-a fost data camera, nu a semnat niciun contract, doar, plateste chiria, chitantele sunt pe numele ei (din 2003 doar niste chitante, iar din 2012 facturi) si i-au facut flotant. Intr-o camera alaturata locuieste fiul ei si sotia acestuia. Au fost primiti in acest camin cu ajutorul socrului fiului, care a lucrat in aceasta firma pina in 2013, iar camera baiatului era pa numele socrului. Platea mai putin. Din 2013, camera a fost trecuta pe numele baiatului. Se pare ca socrul a lasat datorii la camera care a avut-o. Luna asta, fiul prietenei mele s-a trezit ca are de plata 5000 ron restanta, cu toate ca el, in realitate, nu avea decit chiria din luna curenta de platit, respectiv 500 ron. Mergind la firma sa intrebe ce este aceasta restanta, directorul a spus ca este datoria socrului si daca nu o plateste in 2 luni el si mama lui vor fi dati afara din camere si l-i se vor intrerupe curentul. Stiu ca este o lege prin care nu pot fi evacuati chiriasii care nu au un contract de inchiriere depus la fisc. Ei locuiesc de 11 ani fara niciun contract, deci logic firma nu a platit la fisc nimic. In aceeasi situatie sunt cel putin 300 de familii, unii stau acolo si de 24 de ani. In plus, prietena mea si fiul ei au facut investitii in camerele alea, de circa 8000 lei fiecare. Cind au preluat camerele erau un dezastru, usi rupte care se inchideau cu sirma iar geamurile erau sparte si nu se inchideau. Nu aveau baie si nici bucatarie. Linoleul rupt si mizerabil, peretii murdari. Au transformat camera de 20 mp intr-o garsoniera, cu baie si o mica chicineta, toate cu instalatiile aferente. La fel erau si celelalte camere. Conducerea firmei a dat voie sa se faca aceste modificari. Mai mult, au pus la avizier o schita cu schita modificarii. Firma nu a tras decit coloana de scurgere prin etaje pina in subsol. Le-au spus ca, pentru modificarile facute vor fi scutiti de chirie cu suma de 1000 ron, dar prietena mea si fiul ei nu au primit nimic. Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca in situatia asta, nu au unde sa se duca. Plus ca nu au posibilitati financiare pentru a inchiria un apartament si mai vine si iarna. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: tina_gemeni , utilizator 09:48, 7 Octombrie 2014
Nu pot fi evacuati fara o hotarare judecatoreasca .
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Aveti aici raspunsul primit in topicul dublat.
Multumesc pentru intelegere.
trandafir2 a scris:

Nu pot fi evacuati fara o hotarare judecatoreasca (si mai ales in prag de iarna), daca incearca ceva sau daca le taie curentul, plangere la politie si parchet. Daca incearca sa le deschida usa cu forta sau sa intre peste ei, sunat urgent la 112.

Va multumesc din tot sufletul. Asa da raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua Locuiesc din 2003 intr-un bloc de camine, camere de serviciu pentru muncitorii firmei, respectiv SC Electromontaj SA Sucursala Bucuresti. Are 3 ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor provenite din concubinaj mark37 mark37 Am cunoscut pe o fata in urma cu 16 ani,avea 1 baiat de 2,5 ani,era dupa divort,in urma divortului ia revenit cota parte din ap,1\2,dupa 2 ani sa nascut ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua Locuiesc din 2003 intr-un bloc de camine, camere de serviciu pentru muncitorii firmei, respectiv SC Electromontaj SA Sucursala Bucuresti. Are 3 ... (vezi toată discuția)