avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notele interne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notele interne

Anul trecut am semnat o nota interna cu privire la modul de salarizare (ca salariul de baza, va fi egal cu procentul de plan realizat; modul de calcul al realizarilor este: % realizare plan vanzari = % salariu de baza). Aceasta nota interna nu a fost inregistrata la ITM. Vreau sa stiu daca angajatorul pe baza acestei note interne iti poate retine salariul pentru ca nu ti-ai realizat targetul. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:42, 22 Mai 2009
1. In loc de nota interna trebuia sa existe un Regulament intern in care sa se specifice si modul de salarizare.
2. Puteti cere ITM sa verifice daca acea nota interna (de ce nu o decizie?!) este legala.
3. Oricum nu va poate da mai putin decat salariul minim pe economie, conform Codului muncii:
Art.159 (3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
Din ceea ce spuneti pot sa va spun ca nu poate sa va retina din salariu, ci mai concret nu cred nu va realizati salariul convenit. Mai mult este de necontestat ce este trecut in CIM, precum si in actele modificatoare.Deci nu poate sa va dea mai putin decat este trecut in CIM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indicatori de performanta irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot incheia contracte de performanta (cu indicatori de performanta) anexa la CIM, la angajati care ocupa ... (vezi toată discuția)
Garantare sal min ptr salariati platiti in acord Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Salariatii societatii noastre sunt platiti in acord. (conf.regulamentului intern). In cazul in care un salariat nu are toata luna lucrata ( din ... (vezi toată discuția)
Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)