avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indicatori de performanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indicatori de performanta

Buna ziua tuturor,

Va rog sa-mi spuneti daca pot incheia contracte de performanta (cu indicatori de performanta) anexa la CIM, la angajati care ocupa functii de conducere (sefi de departamente), intr-o societate cu capital privat? Care este baza legala?
Multumesc mult si astept cu interes interventiile voastre.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 29 Ianuarie 2010
1. In CIM la litera J.Salarizare, dupa "Alte elemente constitutive ale salariului...", introduceti "Alte clauze" in care specificati indicatorii de performanta si modul de salarizare in functie de performante.
2. Atentie insa la Codul muncii:
Art.159 (3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
3. Salarizarea in functie de indicatorii de performanta trebuie cuprinsa in CCM la nivel de unitate (in lipsa acestuia, in Regulamentul intern). Aici se vor arata care sunt indicatorii, marimea lor, gradul de indeplinire a lor, modul de salarizare, pentru fiecare in parte, in asa fel incat salariatii respectivi sa poata sa stie, de la bun inceput, ce-i asteapta si ce sarcini au.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notele interne doryana28 doryana28 Anul trecut am semnat o nota interna cu privire la modul de salarizare (ca salariul de baza, va fi egal cu procentul de plan realizat; modul de calcul al ... (vezi toată discuția)
Salariul minim totu liviu totu liviu Se da un contract de munca pe durata determinata 1 an.La articolul SALARIZARE se stabileste salariul de baza lunar brut de 880 lei(sal.minim pe ec.angajat cu ... (vezi toată discuția)
Cum este corect? Kostyka Kostyka Este coret ca un angajat cu contract de munca de 8h/zi, sa fie platit functie de numarul de ore pe care le realizeaza intr-o luna de 260h cu 2-3 lei la ora? Ce ... (vezi toată discuția)