avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea unui imobil+teren intre 2 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea unui imobil+teren intre 2 mostenitori

Daca unul din cei doi mostenitori nu doreste impartirea si delimitarea terenului trebuie neaparat actionat in instanta sau se poate apela si la o alta metoda? Asta dupa ce au facut succesiunea la comun.
Astept raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:44, 22 Septembrie 2014
Nimeni nu este obligat sa rămână in indiviziune. Daca nu puteți face partajul pe cale amiabila la notar, puteți sa faceti acest lucru la instanță.
Aveti doua variante: fie partajul voluntar la notar, fie partajul in instanta.

Daca partile ajung la un acord se va incheia un act de partaj voluntar.

Daca nu singura varianta este cea a instantei unde veti achita o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partabile, onorariu de avocat si onorarii expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)