avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea unui imobil+teren intre 2 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea unui imobil+teren intre 2 mostenitori

Daca unul din cei doi mostenitori nu doreste impartirea si delimitarea terenului trebuie neaparat actionat in instanta sau se poate apela si la o alta metoda? Asta dupa ce au facut succesiunea la comun.
Astept raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:44, 22 Septembrie 2014
Nimeni nu este obligat sa rămână in indiviziune. Daca nu puteți face partajul pe cale amiabila la notar, puteți sa faceti acest lucru la instanță.
Aveti doua variante: fie partajul voluntar la notar, fie partajul in instanta.

Daca partile ajung la un acord se va incheia un act de partaj voluntar.

Daca nu singura varianta este cea a instantei unde veti achita o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partabile, onorariu de avocat si onorarii expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Preturi iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Va rog pe acesta cale sa imi oferiti niste preturi pt un proces de iesire in indiviziune pt o garsoniera situata in Bucuresti , Vitanul vechi. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune andruta1403 andruta1403 Tatal meu este unul dintre cei 6 mostenitori (dintre care 3 sunt decedati). S-a incercat o iesire din indiviziune (in 2008), dar nu s-a finalizat deoarece ... (vezi toată discuția)