avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Cum pot sa beneficieze copiii mei de mostenirea de pe urma bunicilor, mentionez ca eu am divortat de sotul meu, acesta a decedat, iar buncii din partea sotului nu vor sa primeasca nepoatele pe la ei, deoarece au intervenit persoane care i-a zapacit de cap asa zisi "pocaiti", acestia au spus ca le-a dat casa lor.Vreau sa stiu daca dupa decesul lor as putea ataca acel act.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:25, 23 Septembrie 2014
Nepotii vin prin reprezentare la succesiunea bunicilor paterni, dat fiind faptul ca tatal lor a decedat inaintea parintilor dansului. Ei au dreptul sa ceara reductiunea liberalitatilor excesive adica a donatiilor si testamentelor pentru ca le incalca cota de rezerva succesorala.Insa daca instrainarile au fost facute prin acte de vanzare, intretinere, renta viagera si aceste acte nu deghizeaza donatie, nu se poate face nimic.
Nepotii au calitatea de mostenitori rezervatari, prin urmare, acestia pot solicita instantei de judecata desfiintarea ( reductiunea ) liberalitatilor excesive, care le lezeaza rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala, când intervine mary_c mary_c Bună seara Când intervine rezerva succesorala? Se aplica doar în cazul donației sau dezmoștenirii? (vezi toată discuția)
Mostenire pentru doar unul dintre succesibili cezarpoenaru cezarpoenaru am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o ... (vezi toată discuția)