avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz politie

Buna ziua ,in data de 10 sept an current am fost anuntati de vecini ca pe proprietatea mea a intrat fratele meu si a batut-o pe mama mea care locuia la mine, am mers la sectia de politia sa intreb ce sa intamplat deoarece vecinii mi-au spus ca mama a fost luata de catre politie si dusa la spital ,la sectia de politie mi-au relatat despre incident 2 politisti mi-au spus ca mama este la spital,si atunci am spus ca acest individ pt ca nu-l pot numi frate ,este foarte violent ma batut si pe mine si pe vecini si ii bate si pe copiii lui si am cerut sa ia masuri,politisti mi-au spus ca nu le spun eu ce sa faca,le-am spus ca mi-e frica sa merg acasa,raspunsul a fost ,,ce vrei sa te pazim noi,,si m-au dat afara din sectie spunindu-mi sa imi rezolv problemele in familie ,ieri m-am trezit ca primesc la posta o scrisoare in care politia imi trimite amenda pe motiv ca le-am adus injurii lor si institutiei ,nu sa intamplat asa ceva cu mine a fost un vecin care a asistat la toata discutia ,mai mult decat atat dupa ce politia a urcat-o pe mama in masina I-au luat cheile de la casa au intrat in curte au incuiat usa ,iar cind am mers la sectie nu mi-au spus nimic de chei deabia cind m-am intors de la sectie o vecina mi-a spus ca cheile de la casa sunt la politie,m-am intors inapoi dupa chei si atunci unul dintre ei mi-a ras in nas si mi-a spus ca domnul commandant a fost deranjat de mine si ma sanctionat ,in prezenta mea nu mi sa cerut bulletin,nu am semnat nici un process vb ,iar incidental cu mama a fost semnalat la112 de catre un vecin ,ce pot face in acest caz
Cel mai recent răspuns: draghicidumitruadrian , utilizator 10:25, 29 Septembrie 2014
Sa contestati amenda in instanta si sa veniti cu martori.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Cristina Paisa, Avocat
In astfel de cazuri se apeleaza la avocati pentru a se apela la diplomatie si rezolvarea situatiilor juridice si conflictuale.
Trebuie sa intelegeti pe viitor ca justitia poate fi mult mai complicata decat pare la prima vedere si nu intotdeauna cei vinovati ajung sa raspunda in fata legii.
Dovada o constituie insasi faptul relatat de dvs.

Aveti dreptul de a contesta dar e foarte probabil sa ramaneti cu amenda...
Am si eu o intrebare,desi mi se pare de ordinul S.F.-ului cele intampalte,dar nu contest. cum sa iti ia Politia cheile de la casa si sa nu ti le returneze, cu atat mai mult sa intre pe proprietate privata fara acceptul proprietarului si fara nici un mandat de la judecator? De c enu au predat MILITIENII cheile ?? In baza carei elgi au acest drept? ptr. asta raman nepedepsiti?
Pai contestati proceaul verbal. Daca sanctiunea ar fi fost una corecta, procesul verbal ar fi trebuit intocmit pe loc, acest lucru neavand loc. Mai mult, vecinul este martor al discutiei dumneavoastra cu politia, iar despre acestea poate relata instanta.
Aveti termen de 3 luni de la incident, de a face o sesizare penala pentru infractiunile carerezulta din deacrierea faptelor, respectiv de violare de domiciliu si loviri sau alte violente exercitate asupra membrilor familiei, si amenintare dupa caz...
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
3UGA, utilizator
da stimate domn ce am relatat este adevarat mai mult decat atat am fost inspirata sa inregistrez conversatia din sediul politiei,iar de cheile casei am aflat de la vecini ca sunt la politie,m-am documentat pe internet despre acesti politisti si nu sunt la prima abatere de acest gen mai mult decat mi sa intamplat mie in presa locala constanta sa relatat faptul ca au batut oameni pe strada ,si da intra in curtile oamenilor cum si cand vor ei

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Contraventie cod rutier ContSters139791 ContSters139791 Buna seara am o intrebare, in calitate de proprietar al unui auto, daca nu conduc eu masina , cheile stau acasa la parintii mei, si masina este implicata ... (vezi toată discuția)
Politia nu are voie sa intocmeasca procese verbale de contraventie? vernea vernea Buna ziua, am o mare nelamurire daca politia are sau nu dreptul sa intocmeasca procese verbale de contraventie avand in vedere urmatoarele: 1)Ordonanta 2/2001 ... (vezi toată discuția)