Am incasat intr-un cont in valuta un bonus de la Google Ireland Limited. Daca ati mai avut o astfel de speta, va rog sa-mi spuneti cum trebuie inregistrata aceasta incasare in contabilitate. Trebuie emisa factura/autofactura pentru aceasta incasare. Daca da, atunci cum trebuie emisa?
De asemenea, tranzactia de mai sus cum trebuie prinsa in declaratiile fiscale, respectiv in declaratiile 300 si 390.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, orice parere conteaza pentru mine!
O zi buna!
Eu cred ca ar trebui sa considerati aceasta incasare ca un scont si inregistrata direct in contul 767. Aceasta operatiune nu trebuie prinsa in declaratiile 300 si 390.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.