avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare in contabilitate incasare bonus Google ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare in contabilitate incasare bonus Google Ireland

Buna,

Am incasat intr-un cont in valuta un bonus de la Google Ireland Limited. Daca ati mai avut o astfel de speta, va rog sa-mi spuneti cum trebuie inregistrata aceasta incasare in contabilitate. Trebuie emisa factura/autofactura pentru aceasta incasare. Daca da, atunci cum trebuie emisa?
De asemenea, tranzactia de mai sus cum trebuie prinsa in declaratiile fiscale, respectiv in declaratiile 300 si 390.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri, orice parere conteaza pentru mine!
O zi buna!

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:21, 25 Septembrie 2014
Castigurile din Adsense se incadreaza la sectiunea “castiguri din strainatate” si se declara prin completarea si depunerea formularului 201
Eu cred ca ar trebui sa considerati aceasta incasare ca un scont si inregistrata direct in contul 767. Aceasta operatiune nu trebuie prinsa in declaratiile 300 si 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva incasari google adsense ionescugg ionescugg Salutare, Acum am observat ca anul trecut am depasit cota pentru inregistrare ca platitor de TVA (eu sunt persoana fizica - nu sunt autorizat). Am avut ... (vezi toată discuția)
Pfa siteuri de lifestyle pe care rulez google adsense BBalint BBalint Buna ziua. Ma ocup cu siteuri de lifestyle, pe care rulez Google Adsense. Pana anul acesta castigurile din Adsense am declarat prin Declaratia 201, dar mi-a ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru google adsense BBalint BBalint Buna ziua. Am cateva siteuri pe care rulez bannere de la Google Adsense ca si persoana fizica (Nu ca si PFA). Castigurile, care uneori intr-un an au depasit ... (vezi toată discuția)