avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit

fosta mea sotie a contractat un credit, cu aproximativ 6 luni inainte de divort ,pentru a achizitiona un teren. partea proasta este ca acest credit l-a contractat fara stiinta mea, fara aprobarea mea. stiu ca in conformitate cu dreptul civil acest credit intra in masa partajabila....dar..exista vreo sansa ca judecatorul, in urma unor probe...martori sau cum se poate...sa nu introduca acest credit in masa partajabila. Mentionez ca fosta sotie nu doreste intelegerea de comun acord si efectuarea unei tranzactii ...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 00:18, 29 Septembrie 2013
Da, aveti sanse!Daca semnatura dv nu apare ca girant pe contract,daca demonstrati cu martori ca sotia avea obiceiul sa dispuna de veniturile ei fara stiinta dv.
scuze...mai am o intrebare....daca fosta sotie a avut pe toata perioada venituri mult, mult mai mici ca mine....ca exemplu...eu fiind navigator....eu castigam 100 mil pe luna cand ea castiga max 2 mil, plus ca a stat acasa fara munca cel putin 3 ani din cei 13 de casatorie...ce cota maxima credeti ca-mi poate acorda judecatorul ....si alta intrebare daca sumele de credite care sant de achitat se scad din suma totala a bunrilor de partajat sau cum se procedeaza cu datoriile
Multumesc
Da,Instanta va tine cont de aceste aspecte,retineti ...trebuie sa demonstrati cu inscrisuri si martori.Este posibil 70% in favoarea dv. din masa partajabila.Deci daca fosta sotie a contractat un credit fara stiinta dv.,acesta intra la bun propiu al ei ,iar ratele, nu au legatura cu masa partajabila!
Aceeasi problema o am si eu , un credit facut in nume propriu de el de capul asa fara ca eu sa stiu nimic nu am semnat nimic tot cu 6 luni inainte de divort. Foarte mare atentie cu instantele eu am patit -o rau un tribunal mi-a introdus minunatul credit in masa partajabila fara sa exista la dosar un contract de credit norocul ca am avut calea de atac in acre isntanta suprema a casat in tot decizia tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de nevoi personale Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am si eu o intrebare : am divortat de 2 ani iar in timpul casniciei noastre fostul meu sot a contractat un imprumut pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Divort- cum se impart datoriile catre banci ? maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua ! Va rog sa ma indrumati in rezolvarea urmatoarei situatii. Am achizitionat acum 3 ani mai multe credite bancare, eu fiind titular de credit. ... (vezi toată discuția)
Partaj masina Iris_64 Iris_64 in anul 2007 am achizitionat o masina printr-un credit auto care era pe numele meu,urmanad ca eu sa platesc ratele automat din salariu,iar sotul era trecut ca ... (vezi toată discuția)