avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau SRL pentru cosmetician
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau SRL pentru cosmetician

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat profesional. Sunt cosmetician de profesie si doresc sa-mi infiintez firma sau pfa pentru desfasurarea activitatii la domiciliul clientului dar si intr-un spatiu amenajat special.
Nu stiu care forma juridica ar trebui sa aleg . Care ar fi cea mai buna in conditiile in care eu lucrez si la domiciliul clientului?
Am nevoie de autorizatie si pentru a lucra la domiciliul clientului?
Ce conditii trebuie sa indeplinesc in cazul in care am si un punct de lucru declarat?
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 22:10, 24 Septembrie 2014
Pfa.
De la momentul infiintarii SRL-ului ori PFA-ului veti obtine autorizarea de functionare.
Pentru a presta servicii specifice activitatii de cosmetician, atat la sediul social al PFA-ului ori SRL-lui, va trebui sa specificati respectiv indicati in actul constitutiv codul CAEN specific activitatii de cosmetician.
Pentru a presta aceasta activitate la domiciliul clientului ori in alte asemenea locuri, trebuie sa specificati in actul constitutiv dar si in formularele tip de la Registrul Comertului, codul CAEN aferent activitatilor desfasurate in afara spatiilor comerciale, pietelor, chioscurilor si punctelor de lucru. ( aceasta varianta este intalnita in cazul vanzarilor ambulate NU SUNT SIGUR ca se poate presta si activitati de cosmetician dar puteti intreba la Registrul Coretului)
Anumite activitati necesita si obtinerea anumitor avize, precum sanitar-veterinar, pompieri etc.

Diferenta esentiala intre SRL si PFA , intre altele cu referire la oportunitate, este dat de costul redus de infiintare dar si de organizare a contabilitatii precum si de management in cazul PFA.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
ContSters318277, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa salon de infrumusetare - cosmeticiana trebuie sa infiinteze p.f.a. cu sediul la domiciliu sau la salon? MaxineA MaxineA Buna ziua. Am amenajat apartamentul propriu ca salon de infrumusetare cu o camera pentru coafura, una pentru manichiura si una pentru cosmetica. Eu voi lucra ... (vezi toată discuția)
Facturare - caen anitsirc anitsirc Supun atentiei dvs. urmatorul caz: [b]Firma care vinde: [/b]SRL, caen 7022 (consultanat in afaceri si management) [b]Clientul:[/b] o alta firma care are ... (vezi toată discuția)
Pfa cu desfasurarea activitatii numai la client Alexaaaaaaaaaaa Alexaaaaaaaaaaa Buna ziua! Exista posibilitatea infiintarii unui PFA cu desfasurarea activitatii exclusiv la domiciliul clientului? (vezi toată discuția)