avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cost act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cost act vanzare-cumparare

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Cat m-ar costa actele in in cazul in care mama mea doreste sa imi vanda mie casa? Casa e situata undeva la tara, are 3 camere.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:40, 23 Septembrie 2014
Sunteti singurul copil? daca da, faceti donatie sau la decesul mamei veti mosteni casa.
Vanzarea presupune un pret daca nu sunteti singurul mostenitor si nu dati pret este prezumata o donatie si poate fi supusa reductiunii la decesul mamei dvs de catre ceilalti mostenitori rezervatari, sot, alti copii.
La vanzare se percepe si impozit pe cand la donatie nu .
Meregti cu actele de proprietatea la notar si o sa va faca un calcul. Depinde de valoarea din expertiza imobiliara pt uzul notarilor. Acestea sunt pe judete, localitati, categorie de folosinta a terenului, materialele de constructie, anul edificarii constructiei...etc
Mai am o sora, dar ea e de acord ca sa iau eu casa. Mama e divortata de 15 ani. Casa a cumparat-o dupa divort. Cum ar fi mai bine sa procedam?
Incheiati contract de intretinere si aduceti pe sora dvs sa declare in contract ca este de acord si consimte la instrainare facuta de mama catre dvs. Astfel nu veti mai avea nicio problema.Prestati intretinerea care consta in haine, hrana, medicamente, pastrati chitante si facturi si este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere cu uzufruct făcut de mama surorii mele vitrege. nu am și eu dreptul la o cotă din acel apartament? eneramonaloli eneramonaloli buna seara sora mea vitrega de pe mama are contract de intretinere pe apartamentul mamei noastre bun dobandit din urma divortului de tatal meu.apartamentul sa ... (vezi toată discuția)