avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... schimbare curator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

schimbare curator

De la inceput vreau sa va spun buna ziua,si va multumesc ca poate ma puteti ajuta cu un raspuns.Deci;tatal meu este bolnav ,imobilizat la pat de aproape 3 ani,cu certificat de handicap.In momentul producerii acestui nefericit accident cerebral,eu lucram in strainatate,iar mama mea este batrina.Asadar de toate formalitatile pentru curator,s-a ocupat cumnata mea,sotia fratelui meu.Necazul e ca intre timp fratele meu a decedat,iar cumnata,respectiv curatoaea,nu mai doreste sa se ocupe de situatie.Eu ,intre timp am revenit in tara,vreau sa schimb titularul de curator pe numele meu.INTREBAREA este daca pot schimbaacest lucru,bineinteles la tribunal,si fara prezenta cumnatei,deoarece ea incearca doar sa ne tina incurcati,motivind ca nu are timpul necesar pentru tribunal. VA MULTUMESC!!

Sunt din Braila,jud.Braila

Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Art. 184 NCC

Înlocuirea curatorului

(1) Curatorul este în drept să ceară înlocuirea sa după 3 ani de la numire.

(2) Pentru motive temeinice curatorul poate cere înlocuirea sa şi înaintea împlinirii termenului de 3 ani.

In cazul in care dna nu doreste sa va ajute, solicitati dvs inlocuirea acestea catre autoritatea tutelara de la domiciliul dvs. Nu aveti nevoie de acordul dumneaei.

Curatela

Art. 182 NCC

Procedura de instituire

(1) Curatela se poate institui la cererea celui care urmează a fi reprezentat, a soţului său, a rudelor sau a celor prevăzuţi la art. 111.
(2) Curatela nu se poate institui decât cu consimţământul celui reprezentat, în afară de cazurile în care consimţământul nu poate fi dat.
(3) Numirea curatorului se face de instanţa de tutelă, cu acordul celui desemnat, printr-o încheiere care se comunică în scris curatorului şi se afişează la sediul instanţei de tutelă, precum şi la primăria de la domiciliul celui reprezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela lani lani doresc sa institui curatela pentru mama mea care este bolnava cronic nedeplasabila. ce demersuri trebuie sa intreprind ? am nevoie de un avocat ? (vezi toată discuția)
Reprezentare parinte. GermanAlex GermanAlex Exista urmatoarea situatie. parinte in varsta de aprox 80 ani. Nu mai iese din casa, nu isi mai aminteste multe lucruri, Mereu e nevoie de procuri pentru ... (vezi toată discuția)
Dispozitia de curatela diaconueugen diaconueugen Dispoziția de curatelă se mai poate emite de către primărie ? Dacă da, în ce condiții. Adresându-mă primăriei pentru o dispoziție de ... (vezi toată discuția)