avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie

Buna ziua!
Sotului meu i-a fost donata o casa, fara nici un fel de obligatii sau pretentii, in urma cu 9 ani de catre o familie, sot si sotie care au 3 coiii.Batranul a decedat in urma cu 7 ani. Este posibil ca batrana sau unul dintre copii sa atace acest act?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:46, 24 Septembrie 2014
Depinde cand au aflat de donatie.
toti copiii au stiut de la bun inceput de donatie si nu au avut nici o obiectie. casa este din lut, nu avea o valoare mare la vremea respectiva pt ca nu avea nici o imbunatatire. dupa ce am intrat in posesia ei am inceput sa ii facem imbunatatiri.
Slabe sanse de desfiintare dupa 7 ani de la deces... slabe sa incerce, darmite sa reuseasca. Plus ca e nevoie de bani si mult timp, de taxe de timbru, de avocat, de expertize...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie ... Andreeaseceleanu06 Andreeaseceleanu06 Bună ziua, Strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie cu uzufruct viager lipsit de sarcini și obligații, aceasta are 3 copii ei pot ataca acest act? (vezi toată discuția)