avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot afla istoricul vechimii in munca al unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot afla istoricul vechimii in munca al unei persoane?

buna ziua
In calitate de angajator am nevoie sa stiu unde a mai lucrat o persoana pe care vreau sa o angajez,din CV ul acelei persoane pot afla orice inclusiv lucruri inventate.
Exista un instrument oficial(pe site ul ITM sau REGES) de unde pot verifica spusele unui viitor salariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 23 Septembrie 2014
Nu exista posibilitate ca un nou angajator sa afle ceea ce doriti dvs.

Informatiile care rezulta din documentele depuse de angajatori si detinute de I.T.M. sau regasite in REGES, nu sunt puse la dispozitia unui tert, exceptie facand autoritatilor abilitate prin lege sa le solicite.

Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea la un alt job andreeatoma16 andreeatoma16 Buna ziua. Doresc sa pun cv-ul meu la o farmacie pentru postul de asistent. Am lucrat 2 luni la un fast food cu contract de munca ,in pima luna a fost contract ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa concediere prin desfiintarea postului ContSters239100 ContSters239100 Buna ziua, Am participat pe 19 martie 2012 la un interviu telefonic pentru angajare, si am fost selectionat pentru urmatoarea etapa. La vremea cand am ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea depunerii cv-ului patricia1608 patricia1608 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca am depus CV-ul, firma unde l-am depus are dreptul sa anunte actualul angajator? Daca acest aspect ar duce la concedierea ... (vezi toată discuția)