avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare c.i.m. dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare c.i.m. dupa concediu de crestere copil

In luna octombrie ies din concediu de crestere copil. Problema este ca acolo unde am lucrat firma a ars si activitatea este inchisa,iar colegii mei sunt dati in somaj. As dori sa stiu ce ar trebui sa fac ca sa ma inscriu si eu in somaj sau daca imi gasesc de lucru cum procedez sa inchid contractul cu firma respectiva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 23 Septembrie 2014
Pe timpul concediului de crestere a copilului contractuldumneavoastra de munca a fost suspendat.
In consecinta la incetarea concediului trebuie ca angajatorul sa emita decizie de reluare a activitatii si apoi ori va trimite in somaj pe motiv de restrangere a ctivitatii, ori solicitati incetarea raportuilor de munca prin acordul partilor.
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor exclude posibilitatea ca fostul salariat sa beneficieze de somaj.

Luati legatura cu angajatorul dvs sa va spune care este situatia societatii. In functie de ce va spune , puteti reveni cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cic somaj? evam evam Buna ziua. Imediat mi se termina concediul pentru cresterea copilului, si firma la care am lucrat mai inainte este ~inchis~. Deci sunt nevoita sa-mi caut alt ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil 29Cristian77 29Cristian77 Firma la care lucrez se inchide si se acorda salarii compensatorii. Ca sa beneficiez si eu trebuie sa intrerup concediul de crestere copil o luna si sa merg la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie moni89 moni89 Buna dimineata, am si eu nevoie de cateva lamuriri va rog. Sunt in concediu crestere copil, va trebui sa imi reiau activitatea in luna iulie a.c pentru a ... (vezi toată discuția)