avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

vă rog să-mi răspuneți și mie la 2 întrebări deocamdată: 1. unde se deschide succesiunea după decesul unui părinte?la locul de domociliu sau unde a decedat? 2. ce drepturi am eu ca fiu unic, din prima căsătorie?
mulțumesc.
Multumesc! Acum am inteles. Deci eu sunt din Bucuresti,ca sa va raspund la intrebare, dar defunctul avea domiciliul pe CI in Bucuresti,s-a recasatorit inTargoviste si a murit in Targoviste.
In alta ordine de idei: din prima casatorie defunctul a avut un copil, acum tanar somer. Ce taxe se platesc ptr. succesiune si daca mostenitorul (copilul) mostenitor nu are venit ce poate face sa deschida succesiunea, in cazul in care ceilalti mostenitori(frate, si sotia a2a) nu sunt interesati a deschide succesiunea? multumesc si ptr. urmatorul raspuns.
Puteți sa puneți pe rol dosarul succesoral la un notar competent ? Ceilalți doi moștenitori vor fi citați daca nu se vor prezenta notarul poate va da o încheiere sa va adresați instanței sa dezbateti succesiunea. Faptul ca sunteți șomer nu va scutește de taxe. Cand a decedat tatăl dvs?
buna ziua,
raspuns : a decedat in 2013,martie
A trecut termenul de optiune succesorala de un an d zile de la deces. Atenție ca ceilalți doi sa nu fi acceptat succesiunea si dvs ss nu puteți demonstra ca ați acceptat tacit succesiunea in cazul in care e dvs nu ați dat declarație de acceptare la notar.
deci să înțeleg că eu nu mai pot deschide succesiunea, dacă ceilalți 2 moștenitori (frate și soția a2a) care nu au nici un interes a deschide succesiunea, nu au făcut-o? (nu m-au chemat la notar ptr. deschidere sau dezbaterea succesiunii). Eu am scos de la notar certif. de calitate de moștenitor în sept.-oct. 2013. mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Unde pot face mostenirea? CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Tatal meu a decedat. Nu am frati/surori, sunt unic mostenitor. Trebuie sa fac actele de mostenire, nici nu stiu care e termenul - dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Pasi pt succesiune gaborela gaborela Buna seara,ajutati-ma va rog frumos:trebuie sa fac succesiunea dupa mama care are 7 ha de pamint .problema e ca eu nu am nici un act ptr ca toate actele sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)