avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Caine calcat de masina pe drum
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Caine calcat de masina pe drum

Buna ziua.

Suntem o familie de 4 persoane plecam dimineata la servici cu masina toti patru si ne intoarcem dupa masa acasa. mentionez ca locuim intr-un sat unde circula animale pe drum.
Avem un caine pe care il tinem legat in lant mereu. Intr-o zi ne suna un politist impreuna cu un taximetrist si ne spune ca taximetristul a lovit cainele nostru care a rupt lantul si a iesit in drum.
Cainele l-am gasit legat inapoi unde l-am lasat acasa (l-au legat bunicii mei), si nu are nici o rana, nici un semn de lovitura cu masina, nici nu schioapata.
Soferul ne-a sunat insistent in acea zi sa ne zica sa ne intelegem cu el pt masina sa ii platim niste bani ca sa nu ne de-a in judecata.
La cateva zile dupa aceste fapte am primit un proces verbal prin posta cu o amenda de 100 de ron in care scrie urmatoarele: "Nu si-a supravegheat cainele si lasandu-l in libertate a patruns pe partea carosabila a DC 163... si a sarit in fata autoturismului cu nr de inmatriculare ... care l-a acrosat, provocandu-i autoturismului pagube materiale." (fapta prevazuta in art.2/17 din L'61/91 si sanctionata cu art. 3/1/a din L'61/91).

Numele martorului trecut pe procesul verbal este al unei persoane care nu locuieste la noi in sat, deci nu prea avea cum sa se afle acolo, decat daca este o nu era chiar taximetristul(nu stiu cum il cheama) care zicea sa ne "intelegem".

Nu vreau sa platesc amena deoarece, eu am lasat cainele legat, si l-am gasit legat si perfect sanatos, Parerea mea este ca acest taximetrist este din tipul celor "ciubucari", si imi cer scuze in fata taximetristilor pt aceasta categorisire, stiu ca nu sunt toti asa.

Pot "ataca"(nu stiu alt termen) in vreun mod procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 14:47, 28 Septembrie 2014
Am mai cautat informatii pe internet si am aflat ca pot formula o plangere contraventionala la Judecatoria a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia impotriva procesului verbal in care trebuie sa aduc probe sau martori.
Va intreb acum daca as putea sa propun martori pe membrii familiei mele, care au vazut cainele legat dimineata cand am plecat la servici, si l-am gasit tot legat, si perfect sanatos, neprezentand urme de impact cu o masina dupa parerea noastra, cand am ajuns acasa de la servici.

Soferul taxiului sustine ca bunica-mea a luat cainele din drum si la legat la locul lui, ceea ce poate confirma si organul de politie prezent la fata locului, insa asta nu poate atesta faptul ca acelasi caine este cel care a lovit masina, neprezentand nici o urma a unei lovituri.
Teoretic puteti formula plangere contraventionala impotriva PV
Dar in conditiile in care afirmati l-au legat bunicii mei,pe cale de consecinta rezulta ca totusi cainele ,intr-un concurs de imprejurari s-a eliberat si a iesit pe drumul public
Discutati temeinic cu bunicii dv care ar trebui sa va ofere detalii despre circumstantele in care s-a produs evenimentul ,cine a adus cainele
Problema mea e, din cate stiu eu, ca daca platesc aceasta amenda din PV recunosc ca masina a lovit cainele meu, iar acest taximetrist poate cere dupa aceea despagubire in instanta pt daunele create. Eu nu am certitudinea ca este cainele meu cel care a fost lovit de masina, si nu alt caine, daca nu are nici o urma de impact, nici o durere, iar daca singurul martor este chiar taximetristul, atunci este in favoare lui sa spuna ca mi-a lovit cainele pt a-si recupera paguba, chiar daca poate a lovit alt caine, sau daca poate masina era lovita mai demult.

Am dreptate cand zic ca daca platesc PV, recunosc ca este cainele meu implicat si ca pot pierde in judecata din aceasta pricina?
Mario12mxl a scris:

daca platesc PV, recunosc ca este cainele meu implicat si ca pot pierde in judecata din aceasta pricina?

Nu inseamna ca daca achitati in termenul stabilit amenda aplicata,instanta de judecata la cererea dv accesorie nu poate sa constate ca aspectele mentionate in PV nu sunt reale,nu sunt probate ,astfel incat poate dispune anularea PV si restituirea amenda achitata

Si ce trebuie sa fac pt a demonstra ca aceste aspecte din procesul verbal nu sunt probate?
Care sunt pasii? martorul nu ne cunoaste, noi nu eram acasa in acel moment, presupune ca este cainele nostru deoarece a venit bunica-mea si la legat. Bunica-mea are in jur de 80 de ani, este surda de peste 20 de ani, si are si trage si la masea (fie-mi iertata expresia), iar cand face asta sufera pierderi de memorie.
Deci daca martorul trecut pe PV spune ca este cainele nostru deoarece a vazut-o pe bunica-mea ca la legat la noi in curte, aceasta afirmatie probeaza faptul ca este cainele nostru?

A venit politistul atunci la fata locului, a facut poze la masina lovita, dupa care s-a intors doua zile mai trz, ne-a intrebat ce s-a intamplat, noi i-am zis ca am fost la servici si am venit acasa, cainele l-am lasat si l-am gasit legat. I-am explicat ca desi recunoastem ca poate cainele ar fi scapat, nu ne poate demonstra nimeni ca masina ar fi lovit exact cainele nostru si nu alt caine deoarece cainele e perfect sanatos, si pe deasupra mai umbla si alti caini pe drum. I-am explicat ca poate avea masina lovita dinainte, si vazand cainele pe drum s-a gandit sa spuna ca l-a lovit.
A plecat politistul fara sa zica nimic cert despre ce o sa se intample, fara sa primim explicatii, iar dupa doua zile ne-am trezit cu PV cu 100 de ron amenda.

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care cainele riposteaza Pavel.t2 Pavel.t2 Buna seara, am si eu o problema si aici sper ca pot gasi raspunsul Detin un caine considerat prin lege ca fiind caine agresiv, acesta fiind de rasa amstaff O ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 112-cum poate fi pusa la dispozitia instantei inregistrarea apelului meu Sever Simion Sever Simion Am fost atacat de un caine periculos si in timp ce cainele sarea pe mine stapanul nu facea nimic sa il cheme sau sa il ia de pe mine. Am sunat atunci la 112 ... (vezi toată discuția)