Suntem o familie de 4 persoane plecam dimineata la servici cu masina toti patru si ne intoarcem dupa masa acasa. mentionez ca locuim intr-un sat unde circula animale pe drum.
Avem un caine pe care il tinem legat in lant mereu. Intr-o zi ne suna un politist impreuna cu un taximetrist si ne spune ca taximetristul a lovit cainele nostru care a rupt lantul si a iesit in drum.
Cainele l-am gasit legat inapoi unde l-am lasat acasa (l-au legat bunicii mei), si nu are nici o rana, nici un semn de lovitura cu masina, nici nu schioapata.
Soferul ne-a sunat insistent in acea zi sa ne zica sa ne intelegem cu el pt masina sa ii platim niste bani ca sa nu ne de-a in judecata.
La cateva zile dupa aceste fapte am primit un proces verbal prin posta cu o amenda de 100 de ron in care scrie urmatoarele: "Nu si-a supravegheat cainele si lasandu-l in libertate a patruns pe partea carosabila a DC 163... si a sarit in fata autoturismului cu nr de inmatriculare ... care l-a acrosat, provocandu-i autoturismului pagube materiale." (fapta prevazuta in art.2/17 din L'61/91 si sanctionata cu art. 3/1/a din L'61/91).
Numele martorului trecut pe procesul verbal este al unei persoane care nu locuieste la noi in sat, deci nu prea avea cum sa se afle acolo, decat daca este o nu era chiar taximetristul(nu stiu cum il cheama) care zicea sa ne "intelegem".
Nu vreau sa platesc amena deoarece, eu am lasat cainele legat, si l-am gasit legat si perfect sanatos, Parerea mea este ca acest taximetrist este din tipul celor "ciubucari", si imi cer scuze in fata taximetristilor pt aceasta categorisire, stiu ca nu sunt toti asa.
Pot "ataca"(nu stiu alt termen) in vreun mod procesul verbal?
martorul putea sa fie in trecere prin localitate si sa fi fost oprit de politie pe post de martor. Si prin declaratie lui ca a fost acolo si a vazut dovedeste ca a fost in localitate. D-voastra Iancu Ionel cum dovediti ca ati fost undeva intr-un loc??