avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Caine calcat de masina pe drum
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Caine calcat de masina pe drum

Buna ziua.

Suntem o familie de 4 persoane plecam dimineata la servici cu masina toti patru si ne intoarcem dupa masa acasa. mentionez ca locuim intr-un sat unde circula animale pe drum.
Avem un caine pe care il tinem legat in lant mereu. Intr-o zi ne suna un politist impreuna cu un taximetrist si ne spune ca taximetristul a lovit cainele nostru care a rupt lantul si a iesit in drum.
Cainele l-am gasit legat inapoi unde l-am lasat acasa (l-au legat bunicii mei), si nu are nici o rana, nici un semn de lovitura cu masina, nici nu schioapata.
Soferul ne-a sunat insistent in acea zi sa ne zica sa ne intelegem cu el pt masina sa ii platim niste bani ca sa nu ne de-a in judecata.
La cateva zile dupa aceste fapte am primit un proces verbal prin posta cu o amenda de 100 de ron in care scrie urmatoarele: "Nu si-a supravegheat cainele si lasandu-l in libertate a patruns pe partea carosabila a DC 163... si a sarit in fata autoturismului cu nr de inmatriculare ... care l-a acrosat, provocandu-i autoturismului pagube materiale." (fapta prevazuta in art.2/17 din L'61/91 si sanctionata cu art. 3/1/a din L'61/91).

Numele martorului trecut pe procesul verbal este al unei persoane care nu locuieste la noi in sat, deci nu prea avea cum sa se afle acolo, decat daca este o nu era chiar taximetristul(nu stiu cum il cheama) care zicea sa ne "intelegem".

Nu vreau sa platesc amena deoarece, eu am lasat cainele legat, si l-am gasit legat si perfect sanatos, Parerea mea este ca acest taximetrist este din tipul celor "ciubucari", si imi cer scuze in fata taximetristilor pt aceasta categorisire, stiu ca nu sunt toti asa.

Pot "ataca"(nu stiu alt termen) in vreun mod procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 14:47, 28 Septembrie 2014
In PV scrie: "Nu si-a supravegheat cainele si lasandu-l in libertate a patruns pe partea carosabila a DC 163". Noi l-am lasat legat. Nu este aceasta o eroare in PV?
Mario12mxl a scris:

In PV scrie: "Nu si-a supravegheat cainele si lasandu-l in libertate a patruns pe partea carosabila a DC 163". Noi l-am lasat legat. Nu este aceasta o eroare in PV?

Nu este eroare,este constatarea faptului ca patrupedul dv- independent de vointa soferului si a dv," a rupt lantul si a iesit in drum "
Ramane de clarificat circumstantele cum a ajuns patrupedul in strada,cu ce viteza circulan taximetristul de a nu a putut frana cu scopul de a evita evenimentul
Acestea sunt amanunte care pot fi eventual clarificate prin expertiza dispusa de instanta-dar ar fi de preferat sa solutionati amiabil si cocomitent sa asigurati cainelui zgarda si lant trainice din care acesta sa nu mai "evadeze"
Dovada o constituie inclusiv aspectul recunoscut de dv ca " l-au legat bunicii mei"
Nimeni nu contesta ca dv nu a-ti legat cainele,dar,nici dv nu puteti proba ca in ziua respectiva ati verificat temeinic daca patrupedul este legat ,daca nu s-a slabilt zgarda sau sistemul de fixare de lant
Conform codului civil, proprietarul raspunde pentru prejudiciile cauzate de animalul pe care il detine,cal,vaca,caine,etc - sunt cazuri mult mediatizate in care proprietarii de animale au fost obligati de instanta sa raspunda pentru consecintele animalului detinut

Daca, cainele sare gardul si iti ajunge in fata masinii la 3-4m(am patit asta) nu mai ai timp sa il eviti. Ptr a evita asa ceva trebuie sa mergi cu 0km pe ora sia tunci SIGUR eviti. Iar ptr. animalul d-voastra raspundeti,caine,pisica, elefant sau ce o fi el. Se poate dovedi ca a fost cinele d-voastra daca chair se vrea si daca nu a spalat masina respectivul. Au fsot cazuric and au lovit animal si au ramas urme de sange pe masina si politistul a zis ca nue asa ca a lovit un om si au luat proba si sa analizat => animal, nu om.
In primul rand discutia '' a luat-o '' pe un drum gresit !
1) trebuie sa faceti contestatie fata de procesul verbal la judecotoria de care apartineti , cauatati pe net ca gasiti cu siguranta , o puteti face singura
2) ca tot CAN CANUL pe care l ati discutat pana acum sa aibe vre-o valoare , TAXIMETRISTUL CAT SI POLITISTUL . TREBUIE SA ADUCA DOVEZI , precum ca , al dvs caine , a fost in libertate SI NU POT ADUCE DECAT MARTURIA mincinoasa a celui care nu a fost de fata si nici nu e din satul dvs ( iar cel acre a depus marturie - martorul - trebuie la randul sau , sa PROBEZE , ca se afla in localitate la data respectiva
3) dvs NU TREBUIE SA FACETI NIMIC - doar sa contestati in timp util - procesul verbal si atat , ei ( politistul cat si taximetristul , dar si martorul trebuie SA PRODUCA PROBE , iar dvs veniti cu MARTORII DVS - adica familia SI EVENTUAL cu un certificat medical - eliberat de un cabinet veterinar , care sa ateste , ca nu prezinta lovituri , contuzii sau orice fel de element provenit prin lovire - adica este sanatos

v eti primi o citatie si ve ti merge la proces ,acolo spuneti exact cum ati lasat si cum ati gasit lucurile si atat !
TITLUL NU ESTE CORECT !
Cainele care a troznit un taxi ! parca suna mai corect asa , e posibil sa fie un extraterestru in pielea cainelui dvs , provenit de pe planeta lui Superman - Kripton , care este imun la lovituri de taxi ?!? Cei doi , politistul cat si taximetristul incearca sa va ia peste picior ,
NU VA LASATI CALCATA IN PICIOARE !!

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care cainele riposteaza Pavel.t2 Pavel.t2 Buna seara, am si eu o problema si aici sper ca pot gasi raspunsul Detin un caine considerat prin lege ca fiind caine agresiv, acesta fiind de rasa amstaff O ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 112-cum poate fi pusa la dispozitia instantei inregistrarea apelului meu Sever Simion Sever Simion Am fost atacat de un caine periculos si in timp ce cainele sarea pe mine stapanul nu facea nimic sa il cheme sau sa il ia de pe mine. Am sunat atunci la 112 ... (vezi toată discuția)