avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce pot pati in cazul in care cainele riposteaza
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce pot pati in cazul in care cainele riposteaza

Buna seara, am si eu o problema si aici sper ca pot gasi raspunsul
Detin un caine considerat prin lege ca fiind caine agresiv, acesta fiind de rasa amstaff
O vecina care detine la ea in apartament o ,,crescatorie" de bichoni de curand s-a pricopsit cu unul, o sa-l numim ,,lord"
Asta seara, am iesit cu patrupedul meu afara, tin sa mentionez ca : este un caine sociabil, dresat la cele mai inalte standarde (dresaj pentru concurs), dornic de joaca cu orice fel de animal, si foarte activ, acesta neprezentand agresivitate fata de oameni/animale. Revenind, am iesit cu el la o scurta plimbare de seara, ca de obicei cu botnita si zgarda de forta, tin sa precizez ca botnita este una destul de permisiva pentru a lucra cu el cu recompense fara a i-o mai da jos, deci poate capsa cat de cat si cu ea pe bot, dupa ce am terminat plimbarea ajungand in fata scarii, ,,lord" apare de nicaieri si-l ataca pe al meu, l-a muscat de picioare si de bot, cat am apucat sa trag de al meu... al meu nu l-a muscat dar a scos un fel de maraitura. Vreau sa spun ca nu e prima oara cand se intampla asa ceva, m-am oferit sa-i cumpar o lesa retractabila doar doar sa nu-l mai lase liber, dar in zadar. Sunt foarte constient ca si cainele meu, ca toti cainii are si el limitele lui, si ca si rasa sunt constient ca au si o parte mai... intunecata sa-i zicem asa, si tare mi-e ca s-ar putea ca al meu sa-l ,,tăvălească" intr-o zi. In caz ca s-ar intampla, ma puteti lamurii pe cale legală ce consecinte ar fii, si ce as putea/ au putea pătii ? La politie ma duc degeaba, ca daca le povestesc asa ceva eventual ma iau si la misto... astept o parere, ma iertati daca am gresit categoria topicului dar nu sunt familiarizat cu site-ul si categoriile juridice.
Cel mai recent răspuns: Pavel.t2 , utilizator 14:17, 30 Decembrie 2018
Atentie sporita deoarece indiferent de aprecierile dv subiective avansate de dv ca si detinator,in caz nefericit se va considera in primul rand ca este vorba despre caine incadrat in categoria cainilor periculosi si daca s-a ajuns la eveniment inseamna ca dv nu ati luat masurile necesare preintampinarii
Cainii se instruesc ,nu se dreseaza
Indiferent cat de instruit este cainele,,niciodata sa nu aveti certitudine asupra comportamentului acestuia in diferite siituatii
Incercati sa fiti mai atent in cazul intalnirii cu alte animale de companie
Personal n-am de ce sa fiu atent la intalnirea altor patrupezi, e un caine care n-a muscat in viata lui, se joaca zilnic cu patrupezii vecinilor cand îi scoatem afara in tarc, si din raspunsul dumneavoastra inteleg ca orice se intampla eu as pica... vinovat ? Cainii se dreseaza, nu se instruiesc, instruirea se face in armata, eu l-am dresat, are diplome, premii castigate din diverse concursuri canine, este un caine exemplar, pe mine ma intereseaza in cazul in care este atacat la ce masuri pot apela. Ca până la urma periculos ne periculos este o fiinta si trebuie si el intr-un fel sau altul sa se apere, doar nu suntem asa absurzi incat p astia care-i considera ei agresivi sa-i tinem legati sa n-aiba putinta de aparare si pe astia legalii care termina lumea pe strada sa-i lasam liberi. Astept un raspuns din partea cuiva calificat care ma poate indruma ce masuri legale pot lua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele meu a incercat sa ma apere de un agresor, si sunt acuzat ca l-am instigat sa-l atace. DimaDan DimaDan Salut , am si eu o problema. Acum aproximativ 3 saptamani , am iesit cu cainele afara ( o corcitura de amstaff ) este pui are 6-7 luni . In zona blocului ... (vezi toată discuția)
Caini periculosi gabycristy gabycristy buna ziua! detin un caine inscris la art.1, lit b ca fiind caine periculos, fiind rasa Amstaff. Cainele are dresajul facut, etc. Problema mea este ca, atunci ... (vezi toată discuția)
Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)