avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formulare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formulare testament

Buna ziua!

Am urmatoarea nelamurire:

Este normala utilizarea termenului de "necasatorit/a" pentru o persoana vaduva, in formularea unui testament? Ar afecta aceasta diferenta de termeni afecta in vreun fel bunurile obtinute inainte de casatorie, in cazul doamnelor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:35, 23 Septembrie 2014
Nu are relevanta juridica.
Căsătoria își încetează efectele prin divorț sau decesul unuia dintre soți. Daca bunurile au fost achiziționate in timpul căsătoriei sunt bunuri comune, daca au fost achiziționate înainte de căsătorie sau din moștenirii sau donații sunt bunuri proprii.
Nu are relevanță in redactarea testamentului mențiunea vaduva divortata sau necăsătorită decât pentru a reliefa ca in momentul redactării testamentului persoana nu are soț deci nu are un potențial moștenitor rezervatar care la decesul testatorului ar putea cere reducțiunea testamentului pt ca ii încălca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laurentiu1969 laurentiu1969 Parintii mei sunt despartiti fara a fi divortati,de 10 ani.Mie mi-au cumparat un apartament pe numele meu,fara nici o clauza de a renunta la partea mea din ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie intre soti.... zimbru60 zimbru60 Daca se poate sa ma ajutati cu o informatie:sunt casatorit dar nu avem copii.Mama mea traeste,soacra traeste si ea. Eu mai am trei frati care au familii si ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)