Buna ziua!
Apelez la dumneavoastra pentru un sfat. Am ajuns intr-o situatie in care trebuie sa caut cea mai buna solutie. Povestea mea pe scurt este urmatoarea: de ceva vreme colaborez cu o firma ca traducator. Cu alte cuvinte, din timp in timp au apelat la mine pentru a le face diferite traduceri, brosuri, cataloage sau doar pliante. Pentru lucrarile mai mari de cateva paragrafe am semnat intotdeauna contracte de colaborare cu ei. Pana nu cu mult timp in urma am fost multumita de relatia cu aceasta firma, am ajuns sa am incredere in ei, nu putine fiind situatiile cand am inceput o traducere fara a avea un contract de colaborare semnat. Mai devreme sau mai tarziu acel contract aparea si totul intra in normalitate. La fel s-a intamplat si la inceputul acestui an, mi s-a spus ca au nevoie sa le fac o traducere. Din nou, am stabilit data la care trebuie predata si celelalte conditii, sigur se va semna si contractul in care sa se prevada toate acestea. A fost cea mai mare lucrare care mi-au dat-o pana acum asa ca si traducerea a durat mai mult timp (era fixat din start un timp mai lung) decat de obicei. Cam cu o saptamana inainte de termenul de predare, fiindca deja trecusera mai bine de doua luni de cand incepusem lucrul, am intrebat de contract. Raspunsul a fost ca sigur, nici o problema, se face, numai ca persoana care se ocupa intre altele de aceste contracte este in concediu. Drept urmare, fara umbra de suspiciune, data fiind relatia pe care o avusesem cu ei pana in acel moment, termin traducerea in timpul stabilit, le-o trimit urmand sa mai revin cu un email sau telefon cateva zile mai tarziu la persoana cu contractul. Si de atunci, au mai trecut doua luni, nu am mai vazut nimic de la ei. Nu contract, nu bani, sporadice doar raspunsuri la email-uri, scuze la telefon ca “suntem extrem de aglomerati”, sau “restructurari in firma” sau “criza economica”. Interesant fapt, lucrarea a aparut, am procurat-o, intre doua coperte lucioase, cate sute de ore de munca in folosul si spre multumirea cui? A mea nu.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat ca de la un profesionist la un amator. E cazul sa imi gasesc un avocat si sa ma duc in instanta, cam la asta ma gandesc acum?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
ContSters90705 , utilizator
16:42, 25 Mai 2009