Buna seara,
Ridic din nou problema pe care v-am supus-o atentiei acum doua zile. Mai exact, am incheiat cu angajatorul doua contracte: unul pe un salariu de incadrare (1), altul pe drepturi de autor (2). Contractul (1) a ajuns la termen, dar cu restante din partea angajatorului pe 2 luni, care au fost, ulterior, platite. Drepturile salariale din contractul (2), NU. Angajatorul da semne ca nici nu mai intentioneaza sa le plateasca, acoperit fiind de faptul ca le-a platit pe cele de pe contractul (1). Dvs. mi-ati spus ca intr-o astfel de situatie va trebui sa actionez in instanta fostul angajator, precizandu-mi ca nu e nevoie de angajarea unui avocat. Azi m-am prezentat la judecatoria de sector pentru a face demersurile de actionare in instanta. Functionara de la biroul de relatii cu publicul mi-a zis ca e neaparata nevoie de un avocat sau un consilier juridic. Revin cu intrebarea: e musai nevoie de un avocat/consilier juridic in problema expusa mai sus? Precizez ca sumele pe care le am de recuperat de la fostul angajator sunt modeste, (dar extrem de importante pentru mine), ceea ce nu-mi permite angajarea unui avocat. Daca nu e nevoie, punctual - cui sau carui birou ar trebui sa ma adresez pentru a intocmi o cerere de chemare in instanta a fostului angajator?
Multumesc!
Nu aveti nevoie de avocat sau consilier juridic daca va descurcati sa va faceti singura cererea de chemare in judecata. La judecatorie cu siguranta nu veti primi indicatii in acest sens. in caz contrar, daca nu aveti minime cunostinte, apelati la cineva in domeniu, cel putin pentru redactarea cererii. cereri factura si chintanta pentru acest serviciu si le depuneti la instanta putand astefel sa va recuperari cheltuielile de judecata.
Spor!
Asadar, redactez o cerere de chemare in judecata (sunt modele si o adaptez la situatia care ma implica pe mine). Ce alte documente mai trebuie depuse? Se inregistreaza la vreun birou anume? Va intreb punctual, pentru ca functionara de la biroul de la Rel cu Publ. m-a trimis pe culoar sa gasesc un ins in roba, sa-l abordez si sa-i spun problema mea, cu precizarea: "dar sa va uitati atent la el, sa aveti grija peste cine dati".